Ανακοινώσεις Φορέων

06/04/2012 - 14:02

Συνεργασία Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας και Ακαδημίας Πολιτών

yle="text-align:justify;">     Πραγματοποιήθηκε χθες 5 Απριλίου στο συνεδριακό κέντρο Μήθυμνας, η τακτική συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας.

     Στη συνέλευση έγινε ενημέρωση για τις  ενέργειες που πραγματοποιεί ο Φορέας, απολογισμός δράσεων από την προηγούμενη συνέλευση ως σήμερα, παράλληλα έγινε συζήτηση και ακούστηκαν προτάσεις για την προοπτική ανοίγματος της περιοχής σε νέες τουριστικές αγορές, καθώς και τρόποι οικονομικής ενίσχυσης του Φορέα.

      Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Φορέα Μόλβαλης Νίκος, ήταν η ίδρυση  Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στη Μήθυμνα, με  την υπογραφή ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ επιστημονικής και κοινωνικής ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας, με την Ακαδημία των Πολιτών.

          Η Ακαδημία των Πολιτών λειτουργεί υπό την επιστημονική εποπτεία του κ. Παπάνη Ευστρατίου, προέδρου της Ακαδημίας και Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

          Η Ακαδημία των Πολιτών, μέσα από αυτή την συνεργασία αναλαμβάνει την προκήρυξη και εκπόνηση Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στη Μήθυμνα, στα ακαδημαϊκά θέματα της ιστορίας τέχνης, της ψυχολογίας, της συμβουλευτικής, της προληπτικής ιατρικής, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και όποιου άλλου αντικειμένου κριθεί απαραίτητο.

     Ο Φορέας Τουρισμού Μήθυμνας και η Ακαδημία Πολιτών διαπιστώνοντας την αδήριτη ανάγκη για προβολή του νησιού μας και την ένταξή του στο χάρτη των τουριστικών προορισμών, αποφασίζουν και αναλαμβάνουν να συνεργαστούν για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θεωρούνται αναγκαίες, ώστε να εκπληρωθεί ο στόχος της επιτυχημένης προώθησης του υψηλής ποιότητας τουριστικού προϊόντος που διαθέτει το νησί, με έμφαση τη Μήθυμνα Λέσβου, η οποία και αποτελεί έναν από τους κύριους πόλους έλξης των επισκεπτών του νησιού μας.

    Για την εκπλήρωση του ανωτέρω στόχου θέτουν ως προϋπόθεση την ακαδημαϊκή κατάρτιση των εμπλεκομένων φορέων και φυσικών προσώπων της περιοχής της Μήθυμνας, με κύρια στόχευση την παροχή υψηλής ποιότητας τουριστικών υπηρεσιών, δεδομένου ότι, όπως έχει διαφανεί από τις απαιτήσεις της αγοράς, η ποιότητα των τουριστικών παροχών αποτελούν μία βασική συνισταμένη στην επιλογή των τουριστικών προορισμών.

    Η διαρκής επιμόρφωση, κατάρτιση και ενημέρωση των εκμεταλλευομένων ή εργαζομένων σε επιχειρήσεις παροχής τουριστικών υπηρεσιών, κρίνεται απαραίτητη και δεν καλύπτεται από τις υπάρχουσες δομές του νησιού της Λέσβου. Αρχές της συνεργασίας αυτής αποτελούν το υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκών κριτηρίων και η διάχυση των αποτελεσμάτων των δράσεων σε ένα ευρύ φάσμα του πληθυσμού.

     Σε συνεργασία ο Φορέας και η Ακαδημία Πολιτών μπορούν να συναποφασίσουν, λαμβάνοντας υπόψη, τα αποτελέσματα της ωφέλειας από τη λειτουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, τη διεξαγωγή ημερίδων, σεμιναρίων ή διαλέξεων που αφορούν την εκπλήρωση του στόχου, ή ακόμη και την επέκταση της συνεργασίας τους ανάλογα με τις ανάγκες που θα ανακύψουν.

    Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

     Στην Συνέλευση έγινε ακόμη ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Φορέα για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα για την κατάταξη των υποψηφίων θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα και οι προσλήψεις των 50 ατόμων για τα οποία έχει ενταχθεί ο Φορέας θα ξεκινήσουν τέλος Απριλίου.

Μοιράσου το άρθρο!