Ανακοινώσεις Φορέων

21/10/2022 - 11:30

Σύσκεψη σωματείων για την απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτώβρη, η σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 9 Νοέμβρη. 

Στη σύσκεψη πήραν μέρος συνδικαλιστές από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λέσβου, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Λέσβου, το Σωματείο Μεταφορικών Εταιρειών, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Λέσβου, το σύλλογο εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ», το Σωματείο Ξυλουργών, το Σωματείο Αρτοποιών Λέσβου, την ΕΛΜΕ, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λέσβου, την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου, την Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Λέσβου, το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου, τον Αγροτικό Σύλλογο Λ. Θερμής, το Φοιτητικό Σύλλογος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και το Φοιτητικό Σύλλογο Ωκεανογραφίας. 

Η ακρίβεια κυριάρχησε στις παρεμβάσεις που έγιναν, ενώ από όλους τους ομιλητές αναδείχτηκε πως η κατάσταση με την ακρίβεια, με τις ανατιμήσεις δεν πάει άλλο. 

Ακόμη τονίστηκε πως ο «βαρύς χειμώνας» δεν θα είναι για όλους το ίδιο, μιας και η μονιμοποίηση των άδικων φόρων στα καύσιμα για το λαό παραμένουν σε ισχύ, ενώ για τους εφοπλιστές μονιμοποιείται το αφορολόγητο. 

Επίσης, σημειώθηκε, πως η επιτυχία της απεργίας, θα τροφοδοτήσει και θα ανοίξει τον δρόμο σε νέους μεγάλους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και βέβαια θα δώσει κουράγιο σε χιλιάδες λαού που σήμερα το σκέφτονται να μπουν στον αγώνα. 

Τέλος, οι ομιλητές κάλεσαν τον λαό της Λέσβου να δώσει δυναμική, μαζική και αγωνιστική απάντηση την ημέρα της Απεργίας, να οργανωθεί στα σωματεία και στους συλλόγους, ώστε μαζικά και συλλογικά να αγωνίζεται για τα δίκαια δικαιώματα του. 

Μοιράσου το άρθρο!