Ανακοινώσεις Φορέων

03/11/2011 - 10:50

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Με απόφαση της κοινής Γενικής Συνέλευσης Ιατρών  και λοιπών Υγειονομικών Υπαλλήλων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης συγκλήθηκε  σύσκεψη  εκπροσώπων συλλογικών οργάνων και σωματείων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα με σκοπό την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μετά τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, την 48ωρη απεργία των εργαζομένων στις 19-20/10/2011 και  το ξέσπασμα της λαϊκής οργής, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

 
Στην σύσκεψη ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι των παρακάτω  συλλόγων: Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ  Λέσβου, Σύλλογος Υπαλλήλων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, ΕΛΜΕ Λέσβου, Ένωση  Αστυνομικών Λέσβου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Σύλλογος Συμβασιούχων Υπουργείου Πολιτισμού, Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Λέσβου, Επίσης συμμετείχαν μέλη του προεδρείου  του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λέσβου.
Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση συμφωνήθηκε ότι πρέπει να μεγιστοποιηθεί και να ενταθεί η πάλη για την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και των χαρατσιών. Για να σταματήσει το ξεπούλημα του δημόσιου και κοινωνικού πλούτου και η παράδοση της χώρας σε ξένα διευθυντήρια.  Στα πλαίσια αυτά κατατέθηκαν  οι παρακάτω προτάσεις:
·        Την Παρασκευή 4/11 -ημέρα «ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης»- 6μμ συγκέντρωση και διαδήλωση στην πλατεία Σαπφούς .
·        Να εκδηλωθεί με κάθε τρόπο η αντίθεση των σωματείων στην πρόθεση της Δημοτικής αρχής  να φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Δευτέρα 7-11-11 7μμ,  την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων  σε ιδιώτες. Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους εργαζόμενους να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου (παλιό κτίριο Νομαρχίας)  προσκομίζοντας  αποφάσεις διαμαρτυρίας  σωματείων.
·        Την Τρίτη 8/11 ημέρα εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της Λέσβου να πραγματοποιηθεί ειρηνική διαδήλωση που να προηγηθεί της παρέλασης. (ώρα συγκέντρωσης 11.30πμ)
·        Να καταδικαστούν οι πράξεις αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, και ο ξυλοδαρμός του εργαζομένου στο Δήμο Μυτιλήνης.
·        Να ληφθούν αποφάσεις ΔΣ και να εκδοθούν ανακοινώσεις ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώσουν μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αφαιρώντας  από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (ώστε να πληρωθεί μόνο η αξία ρεύματος και τα πάγια). Στα πλαίσια αυτά ζητάμε την συνδρομή του Δικηγορικού Σύλλογου Μυτιλήνης (ΔΣΜ) και καλούμε τον  Δήμο  Μυτιλήνης με απόφαση του να  συγκεντρώσει όλες τις αποδείξεις των δημοτών που δεν πλήρωσαν το χαράτσι να τις πάει σε συνεργασία με το ΔΣΜ  στη ΔΕΗ, παρεμβαίνοντας μαζικά, ώστε να μην κοπεί το ρεύμα.
Αυτές τις προτάσεις οι αντιπρόσωποι που παραβρέθηκαν ανέλαβαν την υποχρέωση να τις μεταφέρουν στα σωματεία τους,  να συζητηθούν και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.
 Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης & της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!