Ανακοινώσεις Φορέων

08/04/2011 - 10:45

TEE B. Αιγαίου: ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ το κρυφτούλι και τα ψέματα κύριοι του Υπουργείου Παιδείας

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Από Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων διαβάζουμε ότι δόθηκε στη δημοσιότητα ένα πλαίσιο διαμόρφωσης ενιαίου επιμελητηριακού φορέα που αφορά τους Μηχανικούς.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, το συγκεκριμένο σχέδιο είναι αποτέλεσμα συζητήσεων του Υπουργείου με Πρυτάνεις, το «Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο», την ΕΕΤΕΜ, το ΣΑΠΕ και το ΣΑΤΕ.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, δηλώνει:

1. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας δεν είναι «Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο», και η αναφορά του κατ’ αυτό τρόπο είναι δείγμα της συνολικής προχειρότητας της πρότασης που διατυπώνεται στο Δελτίο Τύπου. 2. Ουδέποτε υπήρξε συζήτηση και διαβούλευση, πόσο μάλλον συμφωνία, για έναν ενιαίο επιμελητηριακό φορέα, όπως ψευδώς αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου. 3. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αποφάσισε την ίδρυση ενός Φορέα Διαβάθμισης και Πιστοποίησης Τεχνικών Επαγγελμάτων. Την συγκεκριμένη πρότασή του την έχει, άλλωστε, καταθέσει τόσο στο Υπουργείο Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όσο και στα Υπουργεία, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Μάλιστα, αντίστοιχη πρόβλεψη, υπάρχει στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου του ΥΠΟΜΕΔΙ. 4. Θα συνιστούσαμε στο Υπουργείο Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, να ασχοληθεί με τις αρμοδιότητες του και τα προβλήματα της Ανώτατης Παιδείας και όχι με αρμοδιότητες άλλων Υπουργείων. Και ειδικότερα, να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, ποιά Ανώτατη Παιδεία θέλει, ποιος ο ρόλος της κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης και φυσικά της τεχνολογικής εκπαίδευσης, ποια η πολιτική που σκοπεύει στα θέματα ίδρυσης Τμημάτων τα οποία δεν έχουν λόγο ύπαρξης, ποια η θέση του και η ευθύνη του απέναντι στους χιλιάδες άνεργους επιστήμονες οι οποίοι κατ’ έτος αποφοιτούν από τα Πανεπιστήμιά μας.

Με δυο λόγια, ας αφήσει στην άκρη την πεπατημένη μικροπολιτική των συντεχνιών.

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ το κρυφτούλι και τα ψέματα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΜΗΜΑ ΒΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΙΤΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!