Ανακοινώσεις Φορέων

14/02/2012 - 10:37

Τετάρτη 15/02/2012: Στάση εργασίας στο Δήμο Λέσβου

yle="text-align:justify;">Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου συμμετέχει στις πανελλαδικές στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ώστε οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  να διαμαρτυρηθούμε για την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής μας και ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούν στην υγεία μας μετά τη δημιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Η στάση εργασίας θα είναι 4ωρη από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00.

Μέσω του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων εξαπολύει νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ο Κανονισμός Παροχών δεν συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά στην κατεύθυνση του περιορισμού των παροχών προς τους ασφαλισμένους και της περικοπής της χρηματοδότησης του κράτους για τη Δημόσια Υγεία.

Η στάση πληρωμών και οι περικοπές στην χρηματοδότηση έχουν προκαλέσει εφιαλτικές καταστάσεις, με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους φάρμακα και γιατρούς, αναμένοντας μήνες πότε θα τους επιστραφούν τα χρήματα από το ασφαλιστικό τους Ταμείο. Κι αυτό, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν περικοπεί κατά 50%.

          Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Με το κλίμα της βάρβαρης επίθεσης που διαμορφώνει και το τελευταίο μνημόνιο, μαζί με τα αντεργατικά μέτρα των τελευταίων χρόνων θέλουν να μας κρατήσουν αδύναμους, αμέτοχους και έξω από τις εξελίξεις ώστε πιο εύκολα να επιβάλλουν την πολιτική των μειώσεων, των απολύσεων και των περικοπών κάθε δικαιώματος των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του δημοσίου τομέα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 1 το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΠΑΔ/ ΤΥΔΚΥ, θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στις 12.00 στο κεντρικό Δημαρχείο στην Μυτιλήνη και πορεία προς τα γραφεία του ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ 

Μοιράσου το άρθρο!