Ανακοινώσεις Φορέων

21/07/2015 - 06:43

Τετάρτη 22 Ιουλίου: συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα - Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο

yle="text-align: justify;">    Παλεσβιακό Εργατικό Κέντρο:

Το δεύτερο κύμα αντιλαϊκών μέτρων που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ) λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση του πρώτου πακέτου των «προαπαιτούμενων» δείχνει ξεκάθαρα τη θέληση της «να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα», δίνοντας τα διαπιστευτήρια της στο κεφάλαιο, στην Ε.Ε. Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν πάνω στα μέτρα των δύο προηγούμενων μνημονίων με αποτέλεσμα η φτώχεια και η εξαθλίωση να εξαπλωθεί παραπέρα στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.    

    Η επίθεση αυτή, οι νέοι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι έχουν στόχο να ενισχύσουν και να θωρακίσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Στο βωμό αυτό θυσιάζονται στο σύνολο τους οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροεπαγγελματοβιοτέχνες. Η επίθεση αυτή δεν έχει τελειωμό. Ο λαός δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες για το αν η Ε.Ε. θα γίνει φιλολαϊκή, αν οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν το κεφάλαιο ενδιαφέρονται για το λαό. Η Ε.Ε. ήταν, είναι και θα είναι ένας μηχανισμός υπεράσπισης του κεφαλαίου, των καπιταλιστών.

Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτη της εξαθλίωσης!
Να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στα νέα μέτρα!
Απέναντι μας έχουμε τον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, την Ε.Ε., το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους. Έχουμε τη δύναμη, με τη μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνση τους, να φέρουμε τα πάνω – κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών.
Η επίθεση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Τα νέα βάρβαρα μέτρα να ακυρωθούν στην πράξη στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στις αγροτικές περιοχές. Εδώ και τώρα να ορθώσουμε τείχος και να αποκρούσουμε την επίθεση που εξαπολύουν.
 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤO NEΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Μοιράσου το άρθρο!