Ανακοινώσεις Φορέων

29/02/2020 - 22:11

Την έδιωξαν επειδή αγωνίστηκε! - Καταγγελία για την εταιρεία που έχει αναλάβει το Κτηματολόγιο στη Λέσβο

Καταγγελία από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβο

Το ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καταγγέλλει την εκδικητική μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας σε συναδέλφισσα, από την εταιρεία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΤΕ» η οποία έχει αναλάβει το έργο κτηματογράφησης στο νησί  μας.

Η συναδέλφισσα συμμετείχε στον τριήμερο απεργιακό παλλαϊκό ξεσηκωμό του νησιού μας για να εκπληρωθεί το δίκαιο αίτημα να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από το νησί, ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης, ούτε στην Καράβα ούτε πουθενά, απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών.

Να σημειωθεί πως όλες αυτές τις μέρες που το νησί έδινε μάχη με την καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, το σωματείο έδρασε στους χώρους δουλειάς ώστε κανένας εργαζόμενος να μην λείπει από αυτόν τον δίκαιο αγώνα.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση κόντρα στο κλίμα που ξέσπασε από άκρη σε άκρη όλου του νησιού δεν προχώρησε ουδέποτε στο κλείσιμο του γραφείου της στο νησί, με έδρα την Καλλονή.

Την Παρασκευή 28/2 η εταιρεία προχώρησε σε μη ανανέωση σύμβασης της συναδελφισσας, κυριολεκτικά ένα τέταρτο πριν την λήξη του ωραρίου εργασίας της. Με πρόσχημα την μείωση της δουλειάς την ίδια στιγμή που η παράταση που πάρθηκε στα νησιά Λέσβο - Λήμνο είναι μέχρι της 31 Μαΐου. Ταυτόχρονα υπογραμμίζεται η θέση μας για εκδικητική μη ανανέωση σύμβασης / απόλυση, καθώς υπάρχουν αναρτήσεις μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου για αναζήτηση προσωπικού στο εν λόγω γραφείο.

Πρόκειται για μια επιχείρηση που λειτουργεί με το γράμμα του νόμου της αγοράς! Συμβάσεις ενός μήνα να δίνουν και να παίρνουν, εξοντωτική πίεση με δήθεν πλαφόν στις 50 δηλώσεις ανά ημέρα ώστε να επιβεβαιώνεται η καλή απόδοση σε εκείνους που καταφέρνουν να το καλύψουν και να εκφοβίζει εκείνους που δεν το καταφέρνουν. Πέρα από το γεγονός πως η κτηματογράφηση στο νησί αγγίζει μόλις το 25%, υπάρχει ένα μοναδικό γραφείο στην Καλλονή να καλύψει όλο το νησί με υποστελεχωμένο προσωπικό, γεγονός που φανερώνει τον εξοντωτικό φόρτο εργασίας σε όσους εργαζόμενους το στελέχωναν. Να σημειωθεί εδώ πως η εκπαίδευση των εργαζομένων στην Αθήνα γινόταν με δικά τους έξοδα μετακίνησης και διαμονής και ούτε λόγος να καλυφθεί κάποιο ποσό από την ανάδοχο. Ούτε λόγος επίσης να καλυφθεί από την ανάδοχο η μετακίνηση των  εργαζομένων από και προς την Καλλονή σε καθημερινή βάση, με ουκ ολίγες φορές η απάντηση που δινόταν να είναι «βρείτε τρόπο να είστε στο γραφείο, δε μας αφορά ο τρόπος».

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες πρακτικές της εταιρείας  «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΤΕ» και απαιτούμε εδώ και τώρα την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας, την στελέχωση του γραφείου με προσωπικό σε καλύτερες συνθήκες καθώς και την κάλυψη της μεταφοράς αυτών προς το γραφείο.

Κλείνοντας, να υπογραμμίσουμε πως για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι όπου εμπλέκονται συμφέροντα επιχειρήσεων θα θυσιάζονται ολοένα και περισσότερα κεκτημένα των εργαζομένων μπροστά στο κέρδος των λίγων. Καλούμε τους συνάδελφους που αντιμετωπίζουν παρόμοιές περίπτωσης να μην διστάζουν να έρθουν σε επαφή με το σωματείο για να το καταγγείλουν. Ούτε βήμα πίσω στις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας!  

 

 

Μοιράσου το άρθρο!