Άρθρα - Γνώμες

05/11/2010 - 11:00

Debate Περιφερειαρχών Βορείου Αιγαίου: "Θεέ μου τι βαρετό debate ήταν αυτό!!!"

Παρακολουθήσαμε το χθεσινό debate (Πέμπτη 04-11-2010) των υποψήφιων Περιφερειαρχών Βορείου Αιγαίου στην Τηλεόραση Μυτιλήνης. Βαρετό, ανούσιο και πληκτικό debate είναι οι πιο σεμνοί χαρακτηρισμοί που μπορούμε να κάνουμε για το θέαμα που παρακολουθήσαμε!!!

Ας ξεκινήσουμε από τη δημοσιογράφο Ντόρα Πολίτη. Ερωτήσεις χωρίς συνοχή και περιεχόμενο. Ερωτήσεις που δεν έβγαλαν καμία είδηση και τελικά η όλη συζήτηση θύμιζε φιλολογική συζήτηση και όχι προεκλογικό debate. Μερικές φορές οι δημοσιογράφος προσπαθούσε να δημιουργήσει ένταση χωρίς λόγο. Παράδειγμα όταν διέκοπτε τον Στρατή Κόρακα χωρίς λόγο. Αδίκησε επίσης τον Ηλία Γιαννίρη από τον Συνδυασμό «Οικολογικός Άνεμος», μίλησε ελάχιστα και ήταν ο μόνος που έλεγε πράγματα με ουσία για το Βόρειο Αιγαίο.

Επίσης η δημοσιογράφος Ντόρα Πολίτη «προστάτεψε» με προκλητικό τρόπο τον Παύλο Βογιατζή. Συγκεκριμένα όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον Παύλο Βογιατζή τι έχει να απαντήσει στις κατηγορίες του Νάσου  Γιακαλή για το Lesvoshop  o κος Βογιατζής αρνήθηκε να απαντήσει γιατί….όπως είπε έχει απαντήσει και δεν θέλει να λέει τα ίδια πράγματα… Και η κα Ντόρα Πολίτη αντί να επικρίνει αυτή τη στάση άρχισε να μιλάει για τον ήπιο χαρακτήρα του κου Βογιατζή και για το πόσο θετικό είναι που κρατάει χαμηλούς τόνους…

Γκάφα έκανε ο κος Βασίλης Τεντόμας όταν προσπάθησε να κατηγορήσει Γιακαλη, Βογιατζή και Κόρακα ότι συμφώνησαν  στην παράνομη εγκατάσταση  Ηλεκ/κων Ζευγών  στο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Άμεσα αντέδρασε ο κος Κόρακας «Ντροπή σου να λες τέτοια ψέματα» . Και αμέσως αποδείχτηκε ότι η Λαϊκη Συσπείρωση (Στρατής Κόρακας)  και ο Ν. Γιακαλής δεν είχαν καμία σχέση με το θέμα!!!!

Κατά τ’ αλλά η συζήτηση επεκτάθηκε στο Μνημόνιο και σε γενικολογίες που καμία σχέση δεν έχουν με τα προβλήματα του Βορείου Αιγαίου. Μεγάλη ανία!!! Debate υπονωτικό…!!!

Ο κος Ηλίας Γιαννίρης επικεφαλής του συνδυασμού «Οικολογικός Άνεμος» κέρδισε τις εντυπώσεις. Απαντούσε πάντα στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου και δεν έδινε απαντήσεις εκτός θέματος. Προσγειωμένος και ήρεμος δεν μίλησε για εκλογική νίκη κτλ. Ζήτησε την ψήφο των πολιτών ώστε να εκλέγουν Σύμβουλοι από τον ‘Οικολογικό Άνεμο» και να μπορέσουν να συσπειρώσουν όλες τις δυνάμεις του Βορείου Αιγαίου που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και την ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου. Πραγματικά ο κςο Γιαννίρης μας κέρδισε!!!!

Η οργάνωση του debate  είχε τα μαύρα χάλια…Οι 6 υποψήφιοι είχαν ένα κοινό μικρόφωνο που το έκαναν πάσα ο ένας στον άλλον! Ο υποψήφιος της ΑΝΑΡΣΥΑ στο Αιγαίο κος Τσιρεπλής διακόπηκε χωρίς προειδοποίηση όταν έπεσαν διαφημίσεις…  Ίσως αυτή η διακοπή να έγινε σκόπιμα για να μας ξυπνήσουν από το βαρετό debate…

 

Μοιράσου το άρθρο!