Άρθρα - Γνώμες

12/11/2010 - 15:22

εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ... ΠΡΟΣΟΧΗ:ακολουθεί πολιτική διαφήμιση

Από αναγνώστη του LesvosNews

Στο σημερινό φύλλο της, η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, δίνει άλλο ένα δείγμα (ή μήπως “δήγμα”) “περίεργης” δημοσιογραφίας, προσπαθώντας να μας πείσει ότι ο συνδυασμός Πατερέλλη, μαζικά θα στηρίξει …Χατζηκομνηνό.

Σα να μη φτάνει αυτό, παρουσιάζει την ανακοίνωση της Ν. ΠΑΣΟΚ Λέσβου με σχολιασμό από “ανώνυμα” (λέει) μέλη της Ν. ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν (λέει) με τη στήριξη της νεολαίας στο Βουνάτσο. Το ποιοι είναι αυτοί παραμένει “ανώνυμο” και άρα η εγκυρότητα της πληροφορίας εναπόκειται στην (από βδομάδες τρωθείσα) σοβαρότητα κάποιων σχολιαστών και …δημοσιογραφούντων.

Μετά από τις εκλογές, πιθανόν να επανέλθω με μια ανάλυση για το ρόλο της συγκεκριμένης εφημερίδας στη σημερινή φάση. Προς το παρόν, μπορώ μόνο να σημειώσω ότι δεν παρακολουθεί την κοινωνία, δεν καταγράφει το κλίμα – μόνο προσπαθεί (απελπισμένα προς το παρόν), να το διαμορφώσει. Αυτό βεβαίως δεν είναι δημοσιογραφία, είναι δουλειά διαφημιστικού γραφείου ή γραφείου δημοσίων σχέσεων. Ας ξεκαθαρίσουν στην ιστορική εφημερίδα τι είναι οι ίδιοι (δημοσιογράφοι ή σύμβουλοι επικοινωνίας+διαφημιστές) για να ξέρουμε αν διαβάζουμε ειδήσεις ή προεκλογικά φυλλάδια υποψηφίων. Θα μπορούσε π.χ., αντί να γράφει “ΕΜΠΡΟΣ – Ημερήσια Εφημερίδα Ν.Λέσβου”, να γράφει “ΕΜΠΡΟΣ – Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση”, για να ξέρουμε και που βρισκόμαστε – όπως υποχρεωτικά γίνεται στην τηλεόραση.

----------------

σημείωση LesvosNews: αγαπητέ αναγνώστη ΟΛΟΙ γνωριζόμαστε σε αυτή την πόλη!  Οι πολίτες έχουν άποψη και ξέρουν...  Δυστυχώς το ΕΜΠΡΟΣ προσπάθησε να γίνει κάτι σαν το "συγκρότημα Λαμπράκη της Λέσβου" και τελικά κατέληξαν οι "Κουρήδες της Λέσβου".

Μοιράσου το άρθρο!