Άρθρα - Γνώμες

30/08/2011 - 20:45

«Κλειδώνουν» εκλογές το Νοέμβριο υποστηρίζει σε άρθρο του ο Κώστας Χαρδαβέλλας

Ο κύβος ερρίφθη. Το κυβερνητικό επιτελείο και ο Γ.Παπανδρέου μετά από έντονους προβληματισμούς, τις μυστικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, τα αδιέξοδα στην οικονομία που αναμένεται να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις της Τρόικα, την αναμονή έντονων κοινωνικών εξεγέρσεων μέσα στο Σεπτέμβρη, αλλά και το νέο θετικό κλίμα στο τραπεζικό σύστημα και πιθανότατα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που δημιουργεί ο «γάμος» Αlpha Bank – Eurobank αποφάσισαν να περάσουν τον Ρουβίκωνα.

Εκλογές μέσα στο Νοέμβριο με αναγγελία τους στα μέσα Οκτώβρη.

Οι επιτελείς του Παπανδρέου πιστεύουν ότι μόνο κερδισμένο θα βγει το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση πρόωρων εκλογών κι αυτό γιατί:

Στην περίπτωση της όλο και μεγαλύτερης ύφεσης, νέων σκληρών μέτρων κι άρα κοινωνικής «έκρηξης» το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ηρωική έξοδο με προκήρυξη εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν δέχεται να επιβάλλει νέα σκληρότερα μέτρα για τις λαϊκές τάξεις και θα πάει σε εκλογές ποντάροντας ακόμα και σε κυβέρνηση συνεργασίας με τα αριστερά κόμματα και το ΛΑΟΣ, πλην ΚΚΕ.

Δεν αποκλείουν ακόμα και μία «συνεταιριστική» με τη ΝΔ (σε περίπτωση έλλειψης αυτοδυναμίας) βάζοντας έτσι και τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να σηκώσει τουλάχιστον το μισό κόστος από το σπιράλ του θανάτου που οδηγεί τη χώρα μοιραία σε πτώχευση.

Στη 2η περίπτωση όμως (που έχει ελάχιστες πιθανότητες) να αλλάξει το κλίμα και μέσα από το σεισμικό- οικονομικό γεγονός της συγχώνευσης Alpha- Eurobank, να ηρεμήσουν οι αγορές και να αρχίσει να τρέχει το νέο δάνειο της Τρόικα προς την Ελλάδα με χαμηλότερο επιτόκιο, το ΠΑΣΟΚ θα βγει και πάλι κερδισμένο, καθώς θα εμφανιστεί να έχει καταφέρει την πρώτη διόρθωση στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Τότε η κυβέρνηση θα έχει πάρει μία βαθιά ανάσα και το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις εκλογές με το σύνθημα «Εμείς σώσαμε την Ελλάδα, πάμε τώρα για ένα καλύτερο αύριο».

Πάντως οι πληροφορίες αυτές είναι απόλυτα έγκυρες και εξακριβωμένες μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου (παρά τις όποιες διαψεύσεις μπορεί να ακουστούν ακόμα και στα εγκαίνια της ΔΕΘ),οι εκλογές έχουν κλειδώσει για το Νοέμβριο, εκτός κι αν κάποιο σεισμικό και πάλι γεγονός (κοινωνική «έκρηξη» ή μη καταβολή της 6ης δόσης του δανείου) επισπεύσει τα γεγονότα.

Ψάχνουν για υποψήφιους στο ΠΑΣΟΚ

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» Αυτή την ταμπέλα που κρεμάνε μαγαζιά για την αλιεία πελατών θα μπορούσε κάλλιστα να κρεμάσει το ΠΑΣΟΚ αυτές τις ημέρες, καθώς υπάρχει αδιαφορία νέων υποψηφίων για τις λίστες του Κινήματος ενόψει εκλογών.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης που έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο κατάρτισης των καταλόγων των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις προσεχείς εκλογές αντιμετωπίζει δύο σχεδόν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Από τη μία πολλοί είναι οι ήδη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετά την οδυνηρή εμπειρία των τελευταίων μηνών για τους κυβερνητικούς βουλευτές (με τα γνωστά «γιαουρτώματα», κυνηγητά σε δημόσιους χώρους, «κράξιμο» από συμπολίτες-ψηφοφόρους τους, κλπ) είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, που όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr έχουν «κλειδώσει» για τον προσεχή Νοέμβριο.

Κι από την άλλη δεν υπάρχουν νέοι υποψήφιοι που θα έμπαιναν στο λάκκο με τα φίδια της συμμετοχής τους στους καταλόγους των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Και μέσα σ’ όλα αυτά η εντολή Παπανδρέου προς Καρχιμάκη και την ομάδα στελεχών του Κινήματος που καταρτίζουν τις λίστες των υποψηφίων, οι οποίες βεβαίως θα εγκριθούν εν συνεχεία από την Εκλογική Επιτροπή του Κινήματος είναι: «Βάλτε στις λίστες νέους, άφθαρτους και έντιμους πολιτικούς, κυρίως από το χώρο των επιστημών και των εργαζομένων».

Και που να βρει τέτοιους «αδαμάντινους» χαρακτήρες ο Καρχιμάκης που θα έχουν το κουράγιο να μπουν στις λίστες του ΠΑΣΟΚ και να σηκώσουν μετά αν εκλεγούν το βάρος του γενικού χαρακτηρισμού για όλους τους πολιτικούς που επικρατεί στο πανελλήνιο «λαμόγια» και «ανίκανοι».

Τα νούμερα πάντως μέχρι στιγμής είναι εφιαλτικά για το ΠΑΣΟΚ. Το 1/3 των βουλευτών και των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές αρνούνται την εμφάνισή τους στις νέες λίστες του Κινήματος, ενώ μόνο ο ένας στους 10 πολίτες που προσεγγίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να τους βάλουν στις λίστες απαντούν θετικά στην πρόταση.

Μοιράσου το άρθρο!