Άρθρα - Γνώμες

26/08/2020 - 10:55

Ας αφήσουμε την χαλαρότητα.... Πάνω από την οικονομία και τα "ντιριντάχτα" είναι η υγεία!

Ώρα ευθύνης για Δήμους - Περιφέρεια, για όλους μας

Τα πράγματα στο νησί μας δεν πάνε καθόλου καλά.  Δεν θα αναφερθούμε στους «ψεκασμένους» που ακόμη αμφιβάλουν για την ύπαρξη του κορονοϊού. Ότι και να γράψουμε δεν θα αλλάξουν άποψη.

Ο κορονοϊός υπάρχει στο νησί μας. Τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν και ισχύουν από τη Δευτέρα είναι σταγόνα στον ωκεανό.  Είναι εντυπωσιακό πως με τέτοια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων εξακολουθούν να γίνονται ακόμη εκδηλώσεις ακόμη και από επίσημους φορείς, Δήμους και Περιφέρεια.  Μήπως ζούνε σε άλλον πλανήτη;  Η δικαιολογία ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας δεν ευσταθεί πλέον όταν υπάρχει τέτοιο βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στο νησί μας. Περιφέρεια και Δήμοι  είναι επιτακτική ανάγκη να ασχοληθούν με την πανδημία στο νησί μας και να μην έχουν ως "άλλοθι" τον ΕΟΔΥ.

Ο κορονοϊός είναι παντού και όσο αυτό δεν το καταλαβαίνουμε τα πράγματα είναι χειρότερα.  Το ποιοι είναι αυτοί που ανακοινώνονται κάθε μέρα θετικοί στον κορονοϊό δεν έχει πλέον κανένα νόημα.  Η απορία αυτή αφορά πλέον το κουτσομπολιό και λιγότερο την προστασία. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι υπεύθυνα σαν να είναι δίπλα μας ο κορονοϊός.  Είναι ένας αόρατος εχθρός. Είναι δίπλα μας.

Από την άλλη υπάρχει ένα μπάχαλο σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων και το γενικότερο συντονισμό.  Όλα έχουν αφεθεί στο μεγάλο συντονιστή που ακούει στο όνομα ΕΟΔΥ.  Η χθεσινή βόμβα του ΕΟΔΥ που ξαφνικά ανακοίνωσε 12 κρούσματα στο νησί μας έκανε πολλούς να ψάχνονται καθώς είναι άγνωστα κρούσματα.  Η διαδικασία της ιχνηλάτησης και των τεστ δεν περνάει μόνο μέσα από τη δομή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.   Είναι και από κλιμάκια του ΕΟΔΥ που είναι στο νησί μας, είναι από και από ιδιωτικά εργαστήρια.  Στην υπευθυνότητα ή όχι που θα δείξει το κάθε θετικό κρούσμα εξαρτάται  η εξάπλωση του κορονοϊού αφού και οι έλεγχοι όσων είναι σε καραντίνα αντιμετωπίζουν πρόβλημα συντονισμού.

Η άλλη σημαντική παράμετρος είναι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Να μην καταρρεύσει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Αυτή πρέπει να είναι η προσπάθεια και η ελπίδα  όλων μας. Τα δύο κρούσματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου, το κλείσιμο των χειρουργείων, η ραγδαία αύξηση όσων νοσηλεύονται με κορονοϊό αποτελούν σήματα κινδύνου. Και δεν χωράει καμία χαλάρωση…. Είμαστε νησί ας μην το ξεχνάμε. Αν το Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν μπορέσει να ανταποκριθεί τότε αυτόματα θα σημάνει και νοσηλεία εκτός νησιού.

Τέλος, ας αφήσουμε όλοι μας την χαλαρότητα. Ας πάρουμε το θέμα στα σοβαρά.  Ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες που δίνονται από τους ειδικούς  και γιατί όχι ας ζητήσουμε επιπλέον μέτρα για το νησί μας.  Πάνω από την οικονομία και τα "ντιριντάχτα" είναι η υγεία!

 

Γρηγόρης Δεϊλόγκος/ Lesvosnews.net

 

---

up date  διαβάστε 

 

Νέα "βόμβα" κορονοϊού : Θετικός τρόφιμος στο “Θεομήτωρ” Αγιάσου

 

Κορονοϊός στη Λέσβο. Επείγουσα απόφαση Δήμου Μυτιλήνης : Επιτροπή Γνωμοδότησης με τον Μάκη Αξιώτη

 

Μυτιλήνη: 43χρονος επαγγελματίας και η μητέρα του θετικοί στον κορονοϊό

 

Κι άλλο κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης

 

Μοιράσου το άρθρο!