Άρθρα - Γνώμες

22/09/2015 - 19:16

Το αυγό του φιδιού έσκασε και στη Λέσβο

Το αυγό του φιδιού έσκασε και στη Λέσβο. Ο λόγος για το δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβουλευτικό, φασιστικό, ρατσιστικό κόμμα, που αναλαμβάνει την «πολιτική ευθύνη» μιάς δολοφονίας και εν τέλει αποκομίζει «πολιτικό όφελος» από τον δίχως σύνορα πόνο χιλιάδων εξαθλιωμένων.

Μεγάλος ο προβληματισμός και απλοϊκές και αβασάνιστες οι απαντήσεις ότι το φαινόμενο είναι συγκυριακό και οφείλεται στην αγανάκτηση από την έλευση των μεταναστών.

Τα παραπαίοντα ευρύτατα μικροαστικά στρώματα των παλιών αστικών κομμάτων, που έχασαν κύρος και ιδεολογία τα τελευταία χρόνια, ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα (εν προκειμένω τους πρόσφυγες) για να δικαιολογήσουν την προλεταριοποίησή τους.

 Τα παραπάνω κοινωνικά στρώματα δεν θέλουν ν’ ανήκουν στην εργατική τάξη, είναι οι «νοικοκυραίοι» που, αν και  έχασαν τα κεκτημένα τους,  δεν επιθυμούν τη ρήξη και γι’αυτόν τον λόγο δεν ψηφίζουν αριστερά κόμματα, ενώ έλκονται από την ανάμιξη του ριζοσπαστισμού και του εθνικισμού, σ’έναν δρόμο, που αν θυμάστε τον Χριστόδουλο Παρασκευαϊδη, θα συμφωνήσετε αν όχι ότι τον προλείανε,  πάντως ότι τον «ευλόγησε»!

Θλιβερό, αν σκεφτεί κανείς την ταχύτητα με την οποία έρπουν τα φίδια!

 

Τζώρτζια Ρασβίτσου/ Συμβολαιογράφος

Μοιράσου το άρθρο!