Άρθρα - Γνώμες

14/12/2010 - 19:05

Διάλογος ναυάγιο...

Το άρθρο μας για τις ευθύνες των Λιμενικών ( http://lesvosnews.net/2010/12/12/l/)   έγινε αντικείμενο διαλόγου... Διαβάστε , θαυμάστε , γελάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας :
Γράφει ο ΑΑΑ tha to fas to kefali sou agapito lesvosnews Γράφει ο badhabitz Prin grafeis tis paparies s koita na kaneis k ligo reportaz. Alliws den eisai para akoma ena ferefono.. exeis pesei 100% eksw k pali… Mono to kommati me tous ethelontes einai swsto.. Alhtheia re file ti esoda exei to lesvosnews mias k den exeis katholou diafmiseis?? Γράφει  akto Πριν ξανακάνετε ρεπορτάζ και αραδιάσετε αρλούμπες φροντίστε αφενός να ενημερωθείτε για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την θαλάσσια ρύπανση από πλοία και αφετέρου για το καθεστώς λειτουργίας των Λιμενικών Αρχών, τον διαθέσιμο εξοπλισμό τους, την εκπαίδευσή τους, τα ωράρια εργασίας τους και πολλά άλλα τα οποία σίγουρα αγνοείτε. Όταν τα μάθετε και εφόσον ανακαλύψετε και τους λοιπούς υπεύθυνους φορείς που όφειλαν να είναι άμεσα παρόντες στην καταπολέμηση της ρύπανσης, αλλά ουδείς απαντούσε στο τηλέφωνο(!), τότε ίσως και το ρεπορτάζ που κάνετε να αποκτήσει κάποια αξία!! Σε αντίθετη περίπτωση απλώς καταντάτε γραφικοί! Απαντάει το LesvosNews @akto πριν κάνεις το σόου σου ως δικηγόρος των λιμενικών καλό θα είναι να απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε…. Γράφει ο akto Επειδή βλέπω ότι συνεχίζετε να παραμένετε γραφικοί αδυνατώντας να απαντήσετε επί της ουσίας, θα σας απαντήσω εγώ: 1. Ποιος σας είπε ότι δεν παρίστατο λιμενικός την ώρα άφιξης του πλοίου; 2. Το πλοίο το δένουν οι καβοδέτες (εκτός και αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία και δένεται μόνο του), η εκφόρτωση πραγματοποιείται με μέριμνα του πληρώματος και ο Λιμενικός απλώς επιβλέπει. Μήπως θέλετε ο Λιμενικός να κάνει παρέα στο πλοίο καθ΄όλη την διάρκεια παραμονής του στο λιμάνι για να μην αισθάνεται μοναξιά; 3. Δηλαδή ποιος έπρεπε να ενημερώσει το Λιμεναρχείο για το ατύχημα, ο φούφουτος; 4. Ρωτήστε τον πλοίαρχο γιατί δεν ενημέρωσε έγκαιρα! 5. Για το αλκοτέστ γιατί δεν ρωτάτε το Λιμεναρχείο; Το πρόβλημά σας εκεί εντοπίζεται; Και αν ο κυβερνήτης εκείνη την στιγμή ήταν νυσταγμένος, κουρασμένος, μαστουρωμένος ή οτιδήποτε άλλο, το αλκοτέστ θα δώσει την λύση; Γνωρίζετε κάτω από ποιες συνθήκες ήρθε το καράβι στην Μυτιλήνη, ασχέτως εάν ευθύνεται ή όχι το πλήρωμά του γι’ αυτό. Αφού λοιπόν εσείς την συγκεκριμένη ώρα του ατυχήματος προφανώς ήσασταν σε επαγρύπνηση(!) – γι’ αυτό εξάλλου είστε και σε θέση να κατηγορείτε τους Λιμενικούς για βαθύ ύπνο – παραθέστε τα αποδεικτικά σας στοιχεία (προσοχή όχι μεγαλοστομίες εκ του ασφαλούς από την καρέκλα ή τον καναπέ του γραφείου σας). Και προσοχή, για να μην υπάρξει η παραμικρή παρεξήγηση, σαφέστατα τα παιδιά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης προσέφεραν τον καλύτερο εαυτό τους (ίσως και περισσότερο), αλλά ο ρόλος τους είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν του Λ.Σ. Και ξαναλέω, μην το παίζετε δημοσιογράφοι χωρίς να έχετε γνώσεις γιατί απλά εκτίθεστε!! Με εκτίμηση Ο σόουμαν δικηγόρος!
  • Απαντάει το LesvosNews
Εάν παρίστατο Λιμενικός γιατί δεν διαπίστωσε τη διαρροή. Τόνοι μαζούτ χύθηκαν στη θάλασσα. Όχι ένας τενεκές! Γιατί η πρόσκρουση δεν έγινε αντιληπτή. Ένα καράβι έπεσε πάνω στο στρογγυλό. Πού έπρεπε να πέσει για να το αντιληφθεί. Στον Άγιο Θεράποντα; Εκτός κι αν επέβλεπε την πρόσδεση του πλοίου μέσα από κανένα αυτοκίνητο. (πραγματικά έκανε κρύο εκείνη τη μέρα). Αλλά πόσοι και ποιοι θα έπρεπε να είναι στο πλοίο κατά την προσέγγιση του; Ένας, δυο, τρεις, πόσοι και ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ! Περί του φούφουτου δεν ξέρουμε αλλά σίγουρα όταν το λιμάνι πλημυρίζει με μαζούτ σίγουρα δεν ειδοποιεί για αυτό ο καπετάνιος του καραβιού που στουκάρισε στα μπλόκια. Εκτός κι αν κι αυτός μια ώρα μετά το κατάλαβε. Και ένα τελευταίο ερώτημα. Τέσσερις ώρες μετά το συμβάν ειδοποιήθηκε ο Εισαγγελέας. Τέσσερις – πέντε ώρες μετά το συμβάν ειδοποιήθηκε το αρμόδιο ανακριτικό γραφείο του Λιμενικού ΣΏματος που έκανε τα αλκοτέστ. Μήπως κάποιοι περίμεναν κάποιους να … “ξενερώσουν”; Φαντάζεστε ένα τροχαίο όπου το αλκοτέστ με παρόντες τους εμπλεκόμενους θα γίνει τέσσερις ώρες μετά; Όλο και κάποια κατηγορία για παράβαση καθήκοντος θα κάτσει στους Αστυνομικούς. Στους Λιμενικού τίποτα και ποτέ

Μοιράσου το άρθρο!