Άρθρα - Γνώμες

18/02/2021 - 08:44

Διπλό χτύπημα από τους  «σκατόψυχους» της Λέσβου

 Φόρτος εργασίας χθες για τους  «σκατόψυχους» της Λέσβου.  Με αφορμή δύο ειδήσεις τα social media πλημμύρισαν με μια σειρά από σχόλια που σίγουρα δεν είναι σχόλια Ανθρώπων.

Η πρώτη είδηση αφορούσε μια παρέμβαση που έγινε στην πόλη της Μυτιλήνης  με ανάρτηση πανό σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στον Καρά Τεπέ και τα «2000 παιδιά που παγώνουν στον Καρά Τεπέ». Το θέμα αφορούσε παιδιά! Προσέξτε μωρά μερικών μηνών ή ετών που έζησαν και ζουν το κρύο των τελευταίων ημερών στον Καρά Τεπέ.  Εκεί τα χτυπήματα από  τους «σκατόψυχους» ξεπέρασαν κάθε όριο.  Το χειρότερο είναι ότι αν δεις το προφίλ αυτών των σχολιαστών θα διαπιστώσεις ότι  μπορεί να είναι γονείς και «χριστιανοί».  Στο σχολιασμό τους όμως δεν είναι ούτε γονείς ούτε χριστιανοί...

Η δεύτερη είδηση  ήταν η φωτιά που είχαμε χθες το μεσημέρι σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας. Ένα θερμαντικό σώμα (κατά πάσα πιθανότητα) προκάλεσε φωτιά. Είναι κάτι που έχει συμβεί ξανά και δυστυχώς συμβαίνει.  Όμως οι «σκατόψυχοι»  σχολιαστές βρήκαν τι φταίει… Οι φήμες ότι στο διαμέρισμα διέμειναν μετανάστες αποτέλεσε μια χρυσή ευκαιρία για να χύσουν και πάλι το δηλητήριό τους. Σχόλια που ίσως να χρήζουν και την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Σχόλια που δεν θα υπήρχαν αν στο διαμέρισμα έμειναν  Έλληνες....

Είναι στιγμές που τρομάζεις αν σκεφτείς ότι όλοι αυτοί ζουν δίπλα μας, ανάμεσά μας. Όσες προσεγγίσεις κι αν κάνουμε στο θέμα για το τι οδηγεί όλους αυτούς τους ανθρώπους να χύνουν τόσο δηλητήριο δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δικαιολογήσουμε τη στάση τους.  

Και το χειρότερο είναι ότι αρκετοί απ’ αυτούς πλέον τους σχολιαστές είναι συστηματικοί «σκατόψυχοι» σχολιαστές.  Μπορεί να έχεις διαφωνίες για πολλά θέματα αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ο Άνθρωπος και ο σεβασμός στην αξία της ανθρώπινης να μην αποτελούν τις βασικές σου αρχές.  Αν θέλεις να λέγεσαι Άνθρωπος.

Όσες ευθύνες κι αν αναζητήσουμε σ αυτούς που δηλητηριάζουν την κοινωνία η ατομική ευθύνη παραμένει και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. 

Μοιράσου το άρθρο!