Άρθρα - Γνώμες

15/10/2010 - 13:02

ΕΚΛΟΓΕΣ : Έπεσαν οι Μάσκες

Γράφει ο Μανώλης Αρμενάκας.

Όσο κοντεύουν οι εκλογές τόσο μαθαίνουμε για νέες κατηγορίες πολιτών που μας περιτριγυρίζουν. Παλιά χαρακτήριζε κάποιος του υποψηφίους ως αγωνιστές, ως ιδεαλιστές άντε στη χειρότερη περίπτωση τραμπούκους. Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν. Στο καλειδοσκόπιο των συνδυασμών των κομμάτων, που οι περισσότεροι είναι κομματικοί δηλαδή το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει τον Πατερέλη, η Νέα Δημοκρατία τον Χατζηκομνηνό, ο πάλαι ποτέ Δημήτρης Βουνάτσος, αντιδραστικό πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν νέες κατηγορίες υποψηφίων.

Κατ’ αρχήν όλοι συνδυασμοί έχουν τους καρεκλοκένταυρους. Δηλαδή αυτούς που κατεβαίνουν υποψήφιοι για να πάρουν μετεκλογικά μία καρέκλα πάνω στην οποία υπάρχει ένας μισθός τουλάχιστον 1.000€. Αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τους αυτόχθονες, δηλαδή αυτούς που προέρχονται από τον ίδιο κομματικό χώρο και τις μπρουμταριές, δηλαδή αυτούς που επειδή η καρέκλα δεν ήταν εξασφαλισμένη στον πολιτικό χώρο που υπηρετούσαν μέχρι σήμερα μεταπήδησαν στο αντίπαλο στρατόπεδο για να μην απωλέσουν το χιλιάρικο.

Τέλος δημιουργήθηκε και άλλη κατηγορία πολιτικών. Αυτή των άστεγων. Δηλαδή αυτών που διετέλεσαν καρεκλοκένταυροι αλλά παρότι ήθελαν να μπουν στην κατηγορία των μπρουμταριών δεν μπόρεσαν. Δηλαδή αναζήτησαν και αναζητούν μέχρι σήμερα διακαώς στέγη, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρούν και παρέμειναν άστεγοι. Η κατηγορία αυτή απαντάται σε όλους του πολιτικούς χώρους και είναι η πιο πετυχημένη, αφού γυρίζουν παντού και διαλαλούν ότι έχουν προτάσεις αλλά δεν αποδέχονται το ιδεολογικό υπόβαθρο των δημάρχων. Προς τούτο απευθύνουμε έκκληση στους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να εντάξουν και αυτό το είδος στους συνδυασμούς τους διότι είναι κρίμα και αυτοί οι άνθρωποι που τόσα προσέφεραν σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο να αδικούνται. Εύχομαι να κάνει καλό καιρό στις εκλογές να πάμε σε καμιά παραλία να κάνουμε μπάνιο.

 

πηγη: http://www.plomarinews.gr/

 

Μοιράσου το άρθρο!