Άρθρα - Γνώμες

14/09/2021 - 13:17

Εμβολιαζόμαστε. Δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

Μέσα σε 10 μήνες από τον Νοέμβριο του 2020 έως σήμερα, γύρω στους 13.500 συμπολίτες μας πέθαναν από τον COVID-19! Πάνω από 14.000 από την αρχή της πανδημίας! Στις ΜΕΘ πάνω από το 93% των ασθενών είναι οι ανεμβολίαστοι! Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές παραπάνω πιθανότητες από τους εμβολιασμένους να αρρωστήσουν από τον κορονοϊό!

Τα στοιχεία αυτά είναι πραγματικά και αδιαμφισβήτητα.

Όμως μας «χάρισαν» εμβόλιο και εμείς το κοιτάμε στα δόντια.

-Διότι θα μας βάλουν τσιπ και θα μας παρακολουθούν.

Λες και από τα κινητά μας, το internet, το messenger το facebook δεν μπορούν να μας παρακολουθήσουν. Και το κάνουν εάν τους χρειαστεί.

-Διότι φοβόμαστε για την υγεία μας από τις παρενέργειες του εμβολίου.

Πάνω από 14.000 έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, από τις παρενέργειες μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η διαφορά στα νούμερα είναι συντριπτική. Ασπιρίνη και ντεπόν αν πάρουν συγχρόνως τα έξι δισεκατομμύρια των κατοίκων της γης, κάποιοι θα έχουν σοβαρές παρενέργειες και μπορεί και να πεθάνουν.

-Τα εμβόλια δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένα.

Εν μέρει είναι αλήθεια, διότι ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά. Ο κορονοϊός σκότωνε ταχύτατα. Έπρεπε επειγόντως να αναχαιτιστεί. Όμως ήδη έχουν γίνει εμβολιασμοί με δισεκατομμύρια δόσεις χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες. Πάντα τα εμβόλια και τα φάρμακα είχαν κάποιες παρενέργειες όμως το καλό που κάνουν είναι ασύγκριτο.

-Η πίστη μας στην Θρησκεία μας σώζει. Δεν χρειάζεται ο εμβολιασμός.

Την καλύτερη απάντηση σ’αυτό το επιχείρημα δίνει ο  ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, μοναχός Εφραίμ, ο οποίος νόσησε από κορονοϊό: «Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ ήμουν ανεμβολίαστος, δυστυχώς. Είχα στο πρόγραμμα να το κάνω, αλλά για διάφορους λόγους δεν το έκανα εκείνη τη στιγμή...αν είχα καθυστερήσει να μπω στο νοσοκομείο θα είχα πεθάνει...Η Εκκλησία δεν απορρίπτει την Επιστήμη.» Όσοι αντιεμβολιαστές πέρασαν την κόλαση του  κορονοϊού στις ΜΕΘ, λένε τα ίδια με τον ηγούμενο Εφραίμ.

-Δεν θα μας επιβάλουν να κάνουμε το εμβόλιο. Θα πάμε κόντρα στο σύστημα.

Ναι να πάμε κόντρα στο σύστημα, στην προπαγάνδα, στην χειραγώγηση της κοινωνίας που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση μέσω του κορονοϊού. Στους νόμους που προσπαθεί να περάσει ελπίζοντας στην αδράνεια της κοινωνίας λόγω της πανδημίας. Όμως για να εκδικηθούμε τον Μητσοτάκη και το σύστημα που εκπροσωπεί, δεν θα ρισκάρουμε να μείνουμε ανεμβολίαστοι, δεν θα ρισκάρουμε τις ζωές μας και τις ζωές των αγαπημένων μας προσώπων και γενικότερα των γνωστών και άγνωστων συνανθρώπων μας.

-Είμαι νέος και δεν κινδυνεύω. Ούτε ανήκω στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σωστό μοιάζει, όμως  ο ιός συνεχώς μεταλλάσσεται και δεν ξέρουμε πως μπορεί να εξελιχθεί, ενώ συγχρόνως είναι πολύ εγωιστικό να θεωρείς ότι εσύ δεν κινδυνεύεις άρα ας κόψουν τον λαιμό τους αυτοί που κινδυνεύουν.

Το εμβόλιο το περιμέναμε. Ήρθε. Συνεχώς μαθαίνουμε νέα πράγματα για τον COVID-19 και ανάλογα προσαρμοζόμαστε. Κάποιοι το αμφισβητούν. Δυστυχώς το αμφισβητούν και κάποιοι γιατροί, με θεωρίες που μάλλον ταιριάζουν σε παλαιοημερολογίτες καλόγερους παρά σε γιατρούς. Το πρόβλημα είναι ότι με τις θεωρίες τους παίρνουν στον λαιμό τους και κόσμο ο οποίος εμπιστεύεται το κύρος του επαγγέλματος τους και ψάχνει αφορμή να μην εμβολιαστεί. 

Η επιστήμη είναι κατάκτηση του ανθρώπου. Το εμβόλιο του  κορονοϊού είναι κατάκτηση της επιστήμης. Εμβολιαζόμαστε. Δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε.

 

Μοιράσου το άρθρο!