Άρθρα - Γνώμες

17/09/2020 - 07:32

Εμείς κάνουμε συσκέψεις, η δομή στον Καρά Τεπέ μεγαλώνει και η πανδημία είναι εδώ!

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο το  «παιχνίδι» του Καρά Τεπέ χάθηκε οριστικά την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.  Από εκείνη την ημέρα – για όσους έχουν αντίληψη και ξέρουν να διαβάζουν τα γεγονότα – έγινε φανερό ότι η νέα δομή – γίγας στον Καρά Τεπέ (βλέπε σχετικό βίντεο στο τέλος του άρθρου) θα γίνει χωρίς κανένα εμπόδιο από την πλευρά του τοπικού πολιτικού προσωπικού και του λαού της Λέσβου. Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μαζεύτηκαν όλοι οι φορείς της Λέσβου μαζί με την Περιφέρεια και τους Δήμους και… αποφάσισαν να μην γίνει καμία κινητοποίηση και να πάρουν τηλέφωνο τον Χρυσοχοΐδη….εκείνος τους έδωσε την ψεύτικη υπόσχεση  (όπως αποδείχθηκε) ότι την Τρίτη θα ανοίξει ο δρόμος του Καρά Τεπέ.  Καμία άλλη κινητοποίηση. 

Με το τέλος αυτής της σύσκεψης ουσιαστικά εδραιώθηκε η δομή του Καρά Τεπέ. Το μήνυμα προς την Κυβέρνηση ήταν προχωρήστε...

Η συνέχεια γνωστή…. Αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» και οι αποδείξεις ότι η δομή στον Κάρα Τεπέ θα είναι μόνιμη καθώς δεσμεύτηκαν τα ποσά για τη μίσθωση εκτάσεων μέχρι το 2025.  Μέχρι δικό του Αστυνομικό Τμήμα θα έχει η δομή στον Καρά Τεπέ! Παράλληλα στον Κάρα Τεπέ είναι σε εξέλιξη μια σειρά από εργασίες που σε τίποτα δεν θυμίζουν «προσωρινή δομή».   Μαζί και μια σειρά αυθαιρεσιών που κάνεις δεν τολμά από τις υπηρεσίες να παρέμβει. Το τεκμηρίωσε με τον καλύτερο τρόπο το ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου.

Κατά τ’ άλλα χθες ο Περιφερειάρχης μετέβη εσπευσμένα στην Αθήνα. Συναντήσεις με Κυβερνητικά στελέχη χωρίς αποτέλεσμα. Χθες απόγευμα συνάντηση Περιφερειάρχη με τους δύο Δημάρχους και στελέχη των Δήμων.  Σήμερα συναντήσεις Δημάρχων με τους επικεφαλής των παρατάξεων και νέα συνάντηση με  Περιφερειάρχη με ενδεχόμενη συμμετοχή του  Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη.  Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μαντικές ικανότητες για το τι θα γίνει…. Ο κ. Μηταράκης θα παρουσιάσει τους αριθμούς για την αποσυμφόρηση του νησιού, θα υποσχεθεί ότι η δομή είναι "προσωρινή" και… άντε και εμείς να καταθέσουμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας! Ίσως υπάρξει και καμία κόντρα για το ποιος είναι πιο «επαναστάτης».  Πάντα σε θεωρητικό επίπεδο!

Πέρα από όλα αυτά τα παιχνιδάκια με τις συσκέψεις  και το θέμα της δομής στον Καρά Τεπέ που όπως είπαμε έχει εδραιωθεί οριστικά ως μόνιμη δομή, το μεγάλο ζήτημα για το νησί που ζητάει άμεσα λύση είναι τι θα γίνει με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο. Στη νέα δομή φιλοξενούνται λιγότεροι από 1500 άνθρωποι. Ο μεγάλος πληθυσμός -πάνω από 10.000 - ζει στους δρόμους του Καρά Τεπέ, της Μόριας και της Μυτιλήνης καθώς σημαντικός αριθμός έχει έρθει στην πόλη. Όλα αυτά τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η πανδημία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αποφασίστηκε να μην ανοίξουν σήμερα τα σχολεία. Τι θα κάνει άραγε η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα;  Είναι η 9η ημέρα που παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι. Από το πρωί είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια να οδηγηθούν οι πρόσφυγες - μετανάστες στον Καρά Τεπέ με τη βοήθεια της Αστυνομίας (ευχή όλων χωρίς χρήση βίας).  Είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να εντοπιστεί  όλος ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών.  Ο Ιατρικός κόσμος εδώ και ημέρες εκφράζει την έντονη ανησυχία του αλλά μάλλον κανείς δεν ακούει….

Αφού λοιπόν έχει χαθεί το θέμα της νέας δομής στον Καρά Τεπέ μήπως Δήμοι και Περιφέρεια να ασχοληθούν  λίγο περισσότερο με τον κορονοϊό.  Με μαζικά τεστ στον πληθυσμό, με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Τουλάχιστον ας ζητήσουμε κάτι αντισταθμιστικό από την Κυβέρνηση που να αφορά άμεσα την υγεία μας…. (γιατί από τα υπόλοιπα αντισταθμιστικά τόσα χρόνια έχουμε χορτάσει)

 

ΥΓ Μπορεί η χθεσινή φωτογραφία του Ηλία Μάρκου/ SOOC να είναι από το ΚΥΤ της Μόριας αλλά θα μπορούσε να απεικονίζει και το αποτέλεσμα από τη σύσκεψη της Δευτέρας...

 

Γρηγόρης Δεϊλόγκος
Lesvosnews.net

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο για το μέγεθος της νέας δομής:

 

Αποκαλυπτικό βίντεο - Δείτε πόσο μεγάλη είναι η νεά δομή στον Καρά Τεπέ https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/arthra-gnomes/emeis-kanoyme-syskepseis-i-domi-ston-kara-tepe-megalonei-kai

Posted by Lesvosnews.net on Wednesday, September 16, 2020

Μοιράσου το άρθρο!