Άρθρα - Γνώμες

24/05/2019 - 06:31

Εμπιστοσύνη και ευθύνη

Της Χριστιάνας Καλογήρου*

Οι εκλογές είναι μια στιγμή αξιολόγησης και αποτίμησης. Είναι μια στιγμή απολογισμού. Και ταυτόχρονα νέας αρχής.

Ο συνδυασμός μας «Εμείς για το Αιγαίο» ολοκλήρωσε δημιουργικά την εντολή. Μια εντολή δημιουργίας και έργου. Διαχείρισης των μικρών και μεγάλων ζητημάτων που ανήκουν στην ευθύνη της Περιφέρειας. Από μικρά ή μεγάλα έργα οδοποιίας, μέχρι την πολιτική προστασία, από την υποστήριξη του τουρισμού μας, μέχρι την αξιοποίηση του αγροδιατροφικού μας τομέα.

Πέραν όλων των άλλων που είναι πολλά, μικρά και μεγάλα, θα σημειώσω την στρατηγική επιλογή μας να στηρίξουμε την αγροδιατροφή. Η απόφασή μας να συνεργαστούμε με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα με σκοπό την ανάδειξη της αγροδιατροφικής αξίας των προϊόντων μας, δεν μιλάει μόνο για τη δράση μας σε έναν συγκεκριμένο τομέα, αλλά και για τη γενικότερη φιλοσοφία μας αναζήτησης καινοτόμων λύσεων στις ανάγκες της εποχής.

Ειδικότερα, τα ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη για το λάδι, τη βρώσιμη ελιά, το μέλι, τη βιοποικιλότητα, τα αρωματικά μας φυτά και τα υποπροϊόντα του σταφυλιού και της οινοποιίας, έχουν ως στόχο να αναδείξουν τη μοναδική ποιότητα των τοπικών προϊόντων και την ιδιαίτερη αξία τους. Προϊόντα με ταυτότητα, που μπορούν έτσι να βρουν καλύτερη θέση στην αγορά και καλύτερη τιμή, με αποτέλεσμα και νέες θέσεις εργασίας και τη σταθερή ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών μας.

Στη νέα περίοδο με επιμονή, όπως κάνουμε πάντα, ρεαλισμό και πρόταξη της αποτελεσματικότητας, θα συνεχίσουμε την αναγκαία πολύπλευρη εργασία μας.

Πάντα εργαζόμαστε με κριτήριο το αποτέλεσμα. Πάντα μας ενδιαφέρει η καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Τα μεγάλα λόγια μπορεί καμιά φορά να συγκινούν, αλλά προέχουν οι λύσεις. Ανάμεσα στις μεγαλεπήβολες διακηρύξεις και το αθόρυβο καθημερινό αποτελεσματικό έργο, προτιμάμε το δεύτερο.

Την επόμενη περίοδο μένοντας με αυστηρότητα σταθεροί στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, σε όλους τους τομείς, (τουρισμός, συγκοινωνίες, περιβάλλον, υδάτινοι πόροι, υποδομές, αθλητισμός, πολιτισμός), θα εργαστούμε προτάσσοντας το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά έχουμε παραθέσει στο πρόγραμμά μας τις προτάσεις μας και κωδικοποιημένα έχουμε παρουσιάσει για κάθε τομέα και περιοχή τις πρόσφορες λύσεις. Πάντα ιεραρχώντας τα προβλήματα, πάντα αξιολογώντας τις προτεραιότητες.

Οι εποχές αλλάζουν, νέες ανάγκες προκύπτουν, νέα αιτήματα προβάλλονται. Ποτέ μέσα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα δεν θα υποτιμήσουμε αυτό που συνηθίζουμε να ονομάζουμε μικρό, ποτέ δεν θα παραβλέψουμε αυτό που συνήθως θεωρείται ανάξιο και ελάχιστο. Γιατί το μικρό συνδέεται με το μεγάλο και όλα αποτελούν μια ενότητα. Μια τέτοια ενότητα επιδιώξαμε στη συνολική μας προσπάθεια στην προηγούμενη φάση.

Σήμερα προχωράμε. Και ζητάμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Αυτοί ήταν και είναι το μεγάλο μας όπλο. Και δύναμη και έμπνευση. Εμείς έχουμε συνείδηση της δικής μας ευθύνης. Όσοι συμμετέχουμε στην πολιτική διαδικασία και ζητάμε την ψήφο των συμπολιτών μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε υπηρέτες τους. Δεν είμαστε εδώ για τον εαυτό μας.

Πορευόμαστε με πνεύμα ενότητας. Εκεί που ένα πνεύμα ενότητας και συνεργασίας υπάρχει και οι άνθρωποι έχουν συνείδηση της κοινής τους πορείας, όλα μπορούν να γίνουν με την εμπιστοσύνη ως θεμέλιο.

 

*Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου/ αρχική δημοσίευση εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το άρθρο!