Άρθρα - Γνώμες

13/05/2019 - 10:57

Γράμμα εκ βαθεών από τον Βασίλη Τεντόμα

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 12.6.2017 ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Είμαι ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Τεντόμας.

Όσοι δεν με γνωρίζατε με μάθατε όταν πριν δύο χρόνια, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποδέχτηκα τη πρόταση του Υπουργού Υποδομών να οριστώ σε μια πρωτόγνωρη για τη χώρα θέση, του Συντονιστή των Ενεργειών για την Αντιμετώπιση των Συνεπειών του σεισμού της 12.6.2017 στη Λέσβο.

Χωρίς καμιά υλική αμοιβή βέβαια, με μόνη έγνοια να θέσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στην διάθεση των ανθρώπων που καταστράφηκαν από τον σεισμό στις νότιες περιοχές του νησιού και κυρίως στη Βρίσα.

Από τότε με συναντάτε καθημερινά στα γραφεία της ΔΑΕΦΚ να «κτυπάω κάρτα», να ενημερώνω, να βοηθώ, να ξεμπλοκάρω υποθέσεις.

Καθημερινά μου τηλεφωνείτε, μου λέτε τα προβλήματά σας και μαζί με σας και τους μηχανικούς σας προσπαθούμε να τα λύνουμε.

Με γνωρίζετε από τον αγώνα μου:

·Για την άρση των αδικιών σχετικά με την καταβολή του κοινωνικού επιδόματος.

·Για αυξημένες αποζημιώσεις επισκευών και ανακατασκευών και για τις ικανοποιητικότατες αποζημιώσεις για τις κατεδαφίσεις.

·Για να βγει Προεδρικό Διάταγμα για την κατά παρέκκλιση δόμηση των «κόκκινων» κτιρίων.

·Για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το σεισμό.

·Για να μπει σε ένα δρόμο η αντιμετώπιση των κτιρίων που χαρακτηρίστηκαν ως «μνημεία» από το Υπουργείο Πολιτισμού και για τη θέσπιση νέων αυξημένων τιμών των σχετικών εργασιών.

·Για τις επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων.

Με γνωρίζετε από τις καθημερινές μου συνεχείς πιέσεις προς τη κεντρική διοίκηση για μείωση στο μέτρο του δυνατού της γραφειοκρατίας.

Με γνωρίζετε από την εβδομαδιαία ενημέρωση μέσω του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με την πορεία των Εγκρίσεων και των Πληρωμών καθώς και των όποιων εξελίξεων στην αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων που σας απασχολούν.

Καταφέραμε πολλά, σε κάποια δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, υπολείπονται και άλλα για αρκετό καιρό ακόμη.

Προσωπικά, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, δεν έχω σκοπό να σταματήσω αυτό που κάνω.

Απλά, γιατί με αυτό που κάνω τη «βρίσκω». Γιατί βλέπω ότι οι προσπάθειές μου σε μεγάλο βαθμό πιάνουν τόπο και ελαφραίνουν τον πόνο και τις ταλαιπωρίες σας.

Και κυρίως το κάνω γιατί θεωρώ χρέος μου και στάση ζωής να είμαι χρήσιμος σε βασανισμένους και ανήμπορους ανθρώπους, όπως τέτοιοι ήταν και οι γονείς μου.

Όλους και όλες σας αντιμετώπισα με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια αγάπη, με το ίδιο ενδιαφέρον.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας πεποιθήσεις και από την ιδεολογική σας τοποθέτηση.

Ποτέ δεν σας ρώτησα και ποτέ δεν με ενδιέφερε, όποτε συζητούσαμε, όποτε μου ζητούσατε τη βοήθειά μου, να μάθω τι Θεό λατρεύετε.

Ίσως θα γνωρίζετε ότι κατεβαίνω υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» και με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον φίλο μου τον Γιάννη Σπιλάνη.

Αν θεωρείτε λοιπόν ότι αξίζω την τιμή να εκλεγώ στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, θα πρέπει κι εσείς να βοηθήσετε.

Με την ίδια ακριβώς λογική που κι εγώ αντιμετώπισα εσάς και που θα συνεχίσω να σας αντιμετωπίζω, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος.

Μοιράσου το άρθρο!

εοδυ