Άρθρα - Γνώμες

16/02/2020 - 07:18

Η εποχή των ψηφισμάτων τελείωσε! Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης μάχης για τη Λέσβο

Η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών δομών μεταναστών στα νησιά είναι δεδομένη. Η χθεσινή απογευματινή - Σάββατο 15 Φεβρουαρίου-  ανακοίνωση από το Υπουργείο Μετανάστευσης για την έκδοση των πρώτων αδειών (χωροθέτηση, χωματουργικά, περίφραξη) δείχνει και το ζήλο της Κυβέρνησης για να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες. Δεν μας έχει συνηθίσει ο κρατικός μηχανισμός να λειτουργεί το Σαββατοκύριακο.

Από την άλλη στο νησί μας ολοκληρώθηκε ο συμβολικός αποκλεισμός στην ευρύτερη περιοχή της της Καράβας και η συμβολική μεταφορά σωσιβίων και πλαστικών βαρκών  από την χωματερή του Μολύβου.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι πλέον η εξέλιξη;

Η εποχή των ψηφισμάτων και συμβολικών κινήσεων έχει τελειώσει.

Τώρα η είναι η δύσκολη ώρα, η ώρα της μάχης.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλάξει ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης. Παράλληλα τονίζουν ότι υπάρχει τρόπος να εφαρμοστούν οι αποφάσεις όσες κι αν υπάρξουν αντιδράσεις. Είναι αυτό που έχει πει και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου "θα αναμετρηθούμε στο πεδίο".

Το αν θα είναι νικητής η Κυβέρνηση ή οι πολίτες της Λέσβου αυτό θα εξαρτηθεί από εμάς.

Είναι σίγουρο πλέον ότι εκ μέρους της Κυβέρνησης θα τηρηθεί μια σκληρή στάση με μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, συλλήψεων, κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στάση;

Η επιτροπή αγώνα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα από τον συντονισμό. Χρειάζεται να εφαρμοστεί στρατηγικό σχέδιο μάχης. Η περιοχή που έχει επιταχθεί πρέπει να είναι πλέον σε μόνιμο αποκλεισμό, φύλαξη και πολλά ακόμη που δεν γράφονται.

Όλα αυτά βέβαια απαιτούν πλέον τη συμμετοχή όλων μας.  

Απέναντι σε κρατικούς μηχανισμούς καταστολής (που όλοι ξέρουμε πως έχουν δράσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις πχ δημιουργία χωματερών) μοναδικό μας όπλο είναι η συμμετοχή. Και ασφαλώς το θέμα δεν άφορα μόνο τους κατοίκους του Μανταμάδου ή της Αγίας Παρασκευής. Αφορά όλο το νησί.

Θα είμαστε όμως όλοι εκεί;

Αν είναι εκεί όλο το νησί η κλειστή δομή δεν θα γίνει! Αν μπούμε ξανά στη λογική "είναι μακριά από το σπίτι μου δεν με αφορά" τότε η κλειστή δομή θα γίνει και αν χρειαστεί θα γίνουν και άλλες δομές και "'έξω από την πόρτας μας"... και τότε θα είναι αργά για όλα!

Μοιράσου το άρθρο!