Άρθρα - Γνώμες

05/02/2020 - 12:55

Η Κυβέρνηση οφείλει να προασπίσει την Ύπαρξή της Λέσβου

Γράφει ο Τόλης Μάτας

Μεταναστευτικό : Όλα τα όρια δυστυχώς έχουν ξεπερασθεί .
Πρέπει να υπάρξει μία αλλαγή αντίληψης και πολιτικής.

Τα χθεσινά και προχθεσινά δυσάρεστα γεγονότα συγκρούσεων, διαδηλώσεων ,φωτιές , εμπρησμοί, συγκρούσεις και απειλών στη Μυτιλήνη ,οι ακραίες εντάσεις & συνεχείς προκλήσεις ο διαρκής αναβρασμός και τα πολλαπλά κρούσματα σε όλα σχεδόν τα σημεία της Μυτιλήνης και γύρω από την Μόρια , βεβαιώνουν δυστυχώς ,ότι όλα τα όρια έχουν ξεπερασθεί.
Με λυπούν και με ανησυχούν βαθύτατα.
Η θέση ότι η Ελλάδα φυλάσσει και προασπίζει τα σύνορά της , πραγματικά ,δεν πρέπει να αποτελεί δήλωση εσωτερικής ελληνικής κατανάλωσης, αλλά δήλωση με διεθνή και δια-κρατικό χαρακτήρα, με υποδοχέα τις εθνικές κυβερνήσεις και όλα τα μέσα ενημέρωσης, και, κυρίως, με πρακτική εφαρμογή και αποτελέσματα και όχι με δίχτυα και γελοίους φράκτες.
Όσο δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στα σύνορα της χώρας , αν η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάσσει και να προασπίζει τα σύνορά της , τότε δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση, δεν υπάρχει θετική λύση. Υπάρχει μόνον διαχείριση, κακή έως καταστροφική.
Λιγότερο κακή, αν υπήρχε ειρήνευση στα μέτωπα πολεμικών συγκρούσεων και πραγματική κοινή ευρωπαϊκή στάση και αλληλεγγύη, πράγματα που από την εμφάνιση του φαινομένου ουσιαστικά δεν υπήρξαν.
Διαχείριση, έως εθνικά & κοινωνικά καταστροφική, αν εσωτερικά συνεχισθεί ο δρόμος αποσάθρωσης των νησιών .
Η Ελλάδα, η Λέσβος , δεν δύναται, να σηκώσει άλλο βάρος, που δεν της ανήκει, οδηγώντας τους τόπους της και τις κοινωνίες τους (στα νησιά και στην ενδοχώρα) σε διάλυση, σε κατάρρευση.
Ο Ανθρωπισμός υπήρχε και υπάρχει από μέρους όλου του λεσβιακού λαού , όμως ο λαός αυτός που έδειξε ανθρωπιά και αλληλεγγύη δεν αντέχει άλλο , έφτασε στα όρια του .
Ζητάει κάτι να γίνει ,ουσιαστικό , πραγματικό , χειροπιαστό και όχι ημίμετρα προσωρινά .
Η Κυβέρνηση οφείλει να προασπίσει την Ύπαρξή της Λέσβου, τη συνοχή και την ακεραιότητά της, την οικονομία και την παραγωγή της, την κοινωνία και τους νέους της, το Μέλλον της.

------

(φωτογραφία Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Μοιράσου το άρθρο!