Άρθρα - Γνώμες

21/04/2023 - 10:15

Η κυβέρνηση των αρίστων το κατάφερε κι αυτό. Δεν πληρώθηκε η στρεμματική ενίσχυση των ελαιώνων πριν το Πάσχα!

Η κυβέρνηση των αρίστων το κατάφερε κι αυτό. Δεν πληρώθηκε η στρεμματική ενίσχυση των ελαιώνων πριν το Πάσχα!

 

Γράφει ο Μυτιληνιός  ελαιοπαραγωγός

 

Έγινε κι αυτό. Μετά από πάνω από τριάντα χρόνια για πρώτη φορά δεν έγινε η πληρωμή για την ενίσχυση της διατήρησης των παραδοσιακών Ελαιώνων, που πάντα πληρωνόταν πριν τις γιορτές του Πάσχα. Ήταν κάτι που οι ελαιοπαραγωγοί πάντα το υπολόγιζαν προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα πρόσθετα έξοδα των γιορταστικών ημερών.

Φέτος για πρώτη φορά καθυστέρησε αυτή η επιδότηση ίσως γιατί θεώρησαν  ότι  με την πληρωμή του  “de minimis”  για την ακαρπία που έπληξε τη Λεσβο το 2020, έβγαλαν την υποχρέωση τους απέναντι στους Λέσβιους ελαιοπαραγωγούς. Κι ας μην πληρώθηκαν το “de minimis” όλοι οι ελαιοπαραγωγοί.

Ίσως πάλι θεώρησαν ότι θα είναι καλύτερα για την κυβέρνηση να πληρωθεί η στρεμματική ενίσχυση των παραδοσιακών ελαιώνων όσο πιο κοντά γίνεται στην 21η Μαΐου ημερομηνία των προσεχών εκλογών. Έτσι οι ελαιοπαραγωγοί θα νοιώσουν υποχρεωμένοι κι από ευγνωμοσύνη θα τους ψηφίσουν.

Σε κάθε περίπτωση για πρώτη φορά εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια το επιτελικό κράτος κατάφερε να μην πληρωθεί αυτή η επιδότηση πριν τις γιορτές του Πάσχα. Πολύ θα θέλαμε την γνώμη επ’αυτού του βουλευτή της ΝΔ κυρίου Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος για όλα έχει άποψη και όλα γίνονται κατόπιν ενεργειών του, από το αποχετευτικό δίκτυο της Μυτιλήνης, τις μεταθέσεις και τις προσλήψεις στον στρατό και στην αστυνομία, ως την πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων που όμως γίνονται με χρήματα της Ε.Ε!

 

 

Μοιράσου το άρθρο!