Άρθρα - Γνώμες

10/02/2015 - 19:40

Η Ζωή είναι ωραία

style="text-align: justify;">Της Λίλας Σταμπούλογλου
 
Βγάζω απ' το μυαλό μου το καναρινί παλτό με το φούξια παντελόνι που φόρεσε στην ορκωμοσία της κυβέρνησης κι επικεντρώνομαι στην ουσία: η Ζωή Κωνσταντοπούλου μ' αρέσει. Και πιστεύω αρέσει σε πολύ κόσμο, ανεξαρτήτως της ιδεολογίας του. Γι' αυτό, δεν μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ψηφίστηκε Πρόεδρος της Βουλής και μάλιστα με ρεκόρ ψήφων.
 
Η Ζωή μας αρέσει γιατί έχει (κατά τη γνώμη μου) τα παρακάτω προσόντα που σχεδόν όλοι αγαπάμε:
 
-Φαίνεται τίμιος και καθαρός άνθρωπος. Σου δίνει την εντύπωση ότι θα σου φερθεί έντιμα, ότι δεν θα σε προδώσει. Αυτό βέβαια αν είσαι κι εσύ έντιμος και καθαρός. Αν είσαι κακούλης και διεφθαρμένος, θα σε πάρει και θα σε σηκώσει γιατί η Ζωή είναι...
 
- ... εχθρός του άδικου και σφοδρή πολέμιος της διαφθοράς. Αν ήταν χαρακτήρας σε ταινία, σίγουρα θα ήταν σούπερ ήρωας. Αν πάλι ζούσε στην άγρια Δύση, θα ήταν ένας φτωχός και μόνος καουμπόι.
 
-Είναι μαχητική. Αν ήμασταν στο 1940, η Ζωή θα βρισκόταν στο μέτωπο και θα πολεμούσε τους Γερμανούς (και τώρα κατά κάποιο τρόπο, βέβαια, τους Γερμανούς πολεμάει).
 
-Είναι τρομερά επίμονη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι να επιμένει κανείς: εγώ έτσι κατάφερα να τον παντρευτώ.
 
-Είναι σοβαρή, αλλά όχι σοβαροφανής και θα σας το αποδείξω αμέσως: αν είσαι σοβαροφανής, δεν φοράς καναρινί με φούξια σε ορκωμοσία.
 
- Συγκρούεται, τσακώνεται και φωνάζει, αλλά δεν σ' ενοχλεί και τόσο. Ίσα-ίσα, εγώ καμιά φορά πιάνω τον εαυτό μου να τη βρίσκει με τις φωνές και τους τσακωμούς της Ζωής. Ειδικά τους καυγάδες της με τον Μαρκογιαννάκη και τον Υψηλάντη πολύ τους είχα ευχαριστηθεί.
 
-Είναι θεαματική. Να δείτε που με Πρόεδρο Βουλής τη Ζωή, η Βουλή θ' αποκτήσει ενδιαφέρον. Θα χορτάσουμε θέαμα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το κανάλι της Βουλής τώρα να έχει μεγαλύτερη ακροαματικότητα κι απ' τον Λαζόπουλο.
 
Υ.Σ: Είδα ότι στην ορκωμοσία της Βουλής η Ζωή εμφανίστηκε ντυμένη στα μαύρα. Λογικό. Με τόσο κράξιμο που έφαγε, θα κάνει κανένα χρόνο να ξαναβάλει χρώμα πάνω της (ευτυχώς).
 
 
πηγή: www.protagon.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee