Άρθρα - Γνώμες

23/05/2014 - 15:02

Ηρακλής Βερβέρης: Δώστε μας δύναμη να συνεχισούμε

Φ

ίλοι και φίλες,
με τη ψήφο σας, δώσατε τη δυνατότητα στο συνδυασμό «ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» να διεκδικήσει, τη προσεχή Κυριακή,  την ανανέωση της Περιφερειακής θητείας, αξιολογώντας  θετικά τον απολογισμό των δράσεων που προσφέρθηκαν μέχρι σήμερα.
Το έργο πραγματοποιήθηκε   σε  ένα συνεχώς επιδεινούμενο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον .
Η  κρίση , που δεν είναι μόνο δημοσιονομική, δημιούργησε μεγάλες  δυσκολίες. Η συνταγή εξόδου από αυτή, που υπαγορεύετε από τους δανειστές και εφαρμόζετε πιστά από τους κυβερνώντες , πέρα της απώλειας μέρους της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Αξιοπρέπειας , έχει σπείρει τη φτώχια και τη δυστυχία σε μεγάλα στρώματα του λαού μας. Η αίσθηση της αδικίας που κυριαρχεί στη σκέψη των πολιτών, ότι  τα βάρη καλούνται  να σηκώσουν  οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες,   δημιούργησε  εκρηκτικό κλίμα που δυσκόλεψε κάθε δημιουργική δραστηριότητα.
 Η εκλογική μάχη κερδήθηκε και έστειλε τη παράταξή  μας στις επαναληπτικές εκλογές. Οι αντίπαλοι μας , βασικοί εκφραστές των πολιτικών των μνημονίων, επιστράτευσαν κάθε μέσο για να επιτύχουν τους στόχους τους. Δεν δίστασαν να ρίξουν στη μάχη τον ίδιο τον πρωθυπουργό . Ποτέ άλλοτε δεν είδαμε πρωθυπουργό να επισκέπτεται το νησί  με μόνη  τη  κομματική  ιδιότητα. Καμία αναφορά δεν έγινε στα προβλήματα που η πολιτική του έχει δημιουργήσει στους πολίτες.
•        Την ερήμωση της υπαίθρου.
•        Την ανεργία που αναγκάζει τους νέους να ξενιτεύονται.
•        Τις άθλιες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
•        Την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών.
•        Την παντελή έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής.
•        Τη διατήρηση του αποτυχημένου  χωροταξικού σχεδιασμού του δήμου.

Η παράταξή μας, απαλλαγμένη από κάθε κομματικό εναγκαλισμό , έδωσε τη μάχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με άλλες παρατάξεις, για την ανάδειξη και ανατροπή όλων εκείνων των κυβερνητικών πολιτικών που ζημιώνουν το τόπο και τους πολίτες.
 Με σημαία την αυτονομία  , το έργο  , την αυτοδιοικητική πρόταση  , ζητάμε  ξανά τη ψήφο σας για να συνεχίσουμε :
•    Τη προώθηση  πολιτικών ανάπτυξης του τόπου.
•    Τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
•    Τη διατήρηση του Περιφερειακού Συμβουλίου ως χώρου σύνθεσης απόψεων και δημοκρατικού διαλόγου.
Η επόμενη πενταετία θα είναι το ίδιο κρίσιμη και  δύσκολη. Καθοριστικό  ρόλο θα έχει η γνώση των προβλημάτων και η εμπειρία των ανθρώπων που θα κληθούν να διαχειριστούν τα πράγματα.
Ο συνδυασμός "ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ"  απαρτίζεται από καθαρά αυτοδιοικητικούς  και δοκιμασμένους στη πράξη υποψήφιους.
Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου

Ηρακλής Βερβέρης

Μοιράσου το άρθρο!