Άρθρα - Γνώμες

29/06/2018 - 07:17

Ηριάννα και Περκλής, Περκλής και Ηριάννα.

Ένα καλό νέο. Ένα πολύ καλό νέο. Οι Ηριάννα κι ο Περικλής από σήμερα θα είναι ελεύθεροι.

Δεν τους γνωρίζουμε, όμως έχουν γίνει δικοί μας άνθρωποι.

Χαιρόμαστε πρώτα απ όλα που είναι αθώοι. Που δεν είναι μπλεγμένοι σε αυτόν τον λαβύρινθο της τρομοκρατίας, που σε παγιδεύει και δεν οδηγεί πουθενά.

Χαιρόμαστε όμως και γιατί κατάφεραν, μετά από ταλαιπωρία ενός χρόνου, να δουν τις ζωές τους να ξαναμπαίνουν σε μιά καθημερινή κανονικότητα. Ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα και φυλακίστηκαν κόντρα σε κάποια στοιχεία που έλεγαν άλλα. Νοιώσαμε ότι στον αέρα υπήρχε μια μυρωδιά εκδικητικότητας διότι ήταν αυτοί κι όχι κάποιοι άλλοι. Κάποιοι άλλοι μεγαλόσχημοι ή μη, κανονικοί εγκληματίες, ή εγκληματίες του λευκού κολάρου. Ξέρουμε,καταλαβαίνουμε και αισθανόμαστε τι γίνεται.

Ο Περικλής όμως κι η Ηριάννα από σήμερα θα είναι ελεύθεροι. Και εμείς νιώθουμε ανακουφισμένοι,που εντέλει πάντα υπάρχουν δικαστές, με καθαρή συνείδηση,που τιμούν το λειτούργημα τους, υπηρέτες της κοινωνικης επιταγής για δικαιοσύνη.

Και κυρία εισαγγελέα,τα ταξίδια στην Βαρκελώνη δεν μπορεί να είναι στοιχείο ένταξης σε τρομοκρατικές ομάδες. Η Βαρκελώνη είναι ελκυστικός τόπος προορισμού και απωθημένο για εκατομμύρια ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Η πόλη του Ζουάν Μιρό, του Αντόνι Γκαουντί, του Λιονέλ Μέσι και της θρυλικής Μπαρτσελόνα, είναι τόπος χαράς,εξερεύνησης και ανάτασης,που κάποιοι γραφειοκράτες με τα σκουριασμένα και αραχνιασμένα μυαλά τους αδυνατούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν.

Αδυνατούν να καταλάβουν ότι το ταξίδι είναι αυτό που μας κρατά όρθιους και μας δίνει κουράγιο να συνεχίζουμε στην παράξενη πορεία της ζωής.

 

 

για την υπογραφή Αντίλογος

Μοιράσου το άρθρο!