Άρθρα - Γνώμες

01/06/2011 - 07:33

Ήταν όλοι τους παρθένες... !!!!

Την ώρα που στην Αθήνα ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του στους «αγανακτισμένους» τόνιζε ότι «ανήκουμε στον εαυτό μας»  στη Μυτιλήνη σε μια συνεδρίαση παρωδία το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου συζητούσε για τον προϋπολογισμό.

Τέως Δήμαρχοι και σημερινοί δημοτικοί άρχοντες όλοι δήλωναν ότι είναι «παρθένες». Ο καθένας από τους τέως Δημάρχους που κλήθηκε σε άτυπη απολογία από το κ. Πατέστο ( !)  υπερασπιζόταν το έργο του και ότι τα χρέη δεν είναι όπως παρουσιάζονται. Μάλιστα φθάσαμε στο σημείο να λέγονται απίθανα πράγματα για το αν το δάνειο είναι χρέος ή οι οφειλές των δημοτών είναι έσοδα. Οι οικονομολόγοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

 Για να πούμε μερικά πράγματα ευθέως αξίζει να επισημάνουμε τα ακόλουθα:  η σημερινή δημοτική αρχή μεθοδευμένα έχει επιλέξει την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Έχει αρχίσει εδώ και μερικούς μήνες και μιλάει για χρέος 30 εκατ. Ευρώ του Δήμου Λέσβου. Προσέξτε μιλάει για το συνολικό χρέος που σ’ αυτό περιλαμβάνονται μακροχρόνιες δανειακές υποχρεώσεις άνω των 10 ετών. Δεν λένε κουβέντα για τις δανειακές υποχρεώσεις του 2011, που τελικά εκεί είναι  η ουσία !!!! Μ’ αυτό τον τρόπο έχουν φτιάξει ένα καλό άλλοθι για τη δική τους ανικανότητα και την αδυναμία τους να διαχειριστούν τα οικονομικά του Δήμου. Τους βολεύει αυτή η κατάσταση…

 Από την άλλη  οι τέως Δήμαρχοι έχουν μπει στο ίδιο καζάνι και διασύρονται χωρίς καμία διάκριση. Δεν είναι βέβαια όλοι το ίδιο… Χθες ακούσαμε απίθανα πράγματα… Δημάρχους που να λένε με περηφάνια ότι ξόδεψαν ότι χρήμα είχαν ως απόθεμα ώστε οι τέως Δήμοι να έχουν στους πρώτους μήνες του 2011 τρόφιμα για τους παιδικούς ή πετρέλαιο θέρμανσης. Στην πορεία κάπου έμπλεξε και το πρόγραμμα «Θησέας» και αν τα χρήματα που τώρα θα εισπράξει ο Δήμος είναι …χρέη των τέως Δήμων!!!  (είπαμε οι οικονομολόγοι σηκώνουν ψηλά τα χέρια τους)

 Κατά τ΄ άλλα η ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν διάχυτη. Κατάφεραν να εξοργίσουν ακόμη και τον τέως Δήμαρχος Γέρας και Πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Σωτήρη Ζαμτράκη. ( ένας άνθρωπος που είναι ήπιων τόνων και αν μη τι άλλο αποτελεί κόσμημα για την τοπική αυτοδιοίκηση)

Είχαμε και τους ωραίους διαλόγους Πατερέλλη και Βουνάτσου. Σε μια στιγμή που κάτι δεν άκουσε καλά o κ Πατερέλλης, ο κος Βουνάτσος  του λέει να  μην πουλά ακουστικά μόνο για τους άλλους, να πούλα και στον εαυτό του.   Και η απάντηση του κ. Πατέρελλη  στο Βουνάτσο: πουλάω και μπεμπιλίνα που χρειάζεται ο κ. Βουνάτσος!!!

Και μην πει κανείς ότι αυτά είναι γλώσσα πεζοδρομίου… έχουμε φτάσει σε άλλα επίπεδα πλέον…. Στους βόθρους!!!

Συμπέρασμα από τη συζήτηση: κανείς δεν φταίει για τίποτα. Όλοι παρθένες. Την ίδια ώρα , που αργά την νύχτα  στη Μυτιλήνη τέλειωνε το Δημοτικό Συμβούλιο , στην Αθήνα βουλευτές φυγαδευτήκαν για να αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου. Οι ιαχή κλέφτες ακούγονταν παντού…. Μέχρι την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

up date:

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Λέσβου και 5 εκατ. Ευρώ δάνειο!!!

Μοιράσου το άρθρο!