Άρθρα - Γνώμες

04/02/2020 - 07:37

Κάντε άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας αλλιώς δεν κουβεντιάζουμε μαζί σας

Ήταν Ιούλιος 2019 όταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  δήλωνε ότι  «αναχωρώ από τη Μόρια με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί».

Έξι μήνες μετά η Μόρια σίγουρα δεν αφήνει καμία θετική εντύπωση. Το απόλυτο αδιέξοδο! 

Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης  Νότη Μηταράκη για τις κινητοποιήσεις στη Μόρια δείχνουν ξεκάθαρα ένα πράγμα:  Ο Υπουργός δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει στη Μόρια. Και αφού δεν έχει καταλάβει καλύτερα ας πάει σπίτι του. Εξάλλου στην  επίσκεψή του στη Μυτιλήνη δεν επέλεξε να πάει στη Μόρια.

Οι δηλώσεις του Υπουργού που μιλούν για υποκίνηση των μεταναστών και την ανάγκη για δημιουργία νέας κλειστής δομής στο νησί μας αποτελούν μια άλλη μορφής πρόκληση.

Ο άνθρωπος  κύριε Μηταράκη που ζει σε άθλιες συνθήκες δεν έχει καμία ανάγκη για υποκίνηση. Θα ξεσηκωθεί μόνος του. Και όταν βλέπει ότι με το νέο πλαίσιο που ισχύει για το άσυλο από την αρχή του χρόνου δεν υπάρχει καμία μέριμνα για όλους βρίσκονται στο νησί μας εδώ και μήνες είναι λογικό ότι θα ξεσηκωθεί.

Ακόμη πιο χειρότερο είναι οι αναφορές του Υπουργού για τις κλειστές δομές.  Αυτό που εξοργίζει όλους τους κατοίκους της Λέσβου είναι ότι ο κ. Μηταράκης με τον πιο προκλητικό τρόπο χρησιμοποιεί τα χθεσινά επεισόδια για να εκβιάσει τη δημιουργία κλειστής δομής στο νησί μας.  Με τις δηλώσεις του ο Υπουργός ρίχνει λάδι στη φωτιά και δεν κάνει καμία προσπάθεια για οικοδόμηση της χαμένης εμπιστοσύνης μεταξύ των κατοίκων του νησιού και της Κυβέρνησης.

Είναι δε εκπληκτικό ότι ο Υπουργός  δεν είπε λέξη για την αποσυμφόρηση. Η Μόρια των 20.000 μεταναστών – προσφύγων τείνει πλέον να παγιωθεί.  Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης στη χθεσινή ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων στη Μόρια δήλωσε απαισιόδοξος.  Και έχει απόλυτο δίκιο.

Μόνο ένα αίτημα πρέπει να βγαίνει πλέον από τη Λέσβο: κάντε άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας αλλιώς δεν κουβεντιάζουμε μαζί σας.  Η αντιμετώπιση της Λέσβου από την Κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τα όρια της κοροϊδίας. 

Δήμαρχοι και  Περιφερειάρχης πρέπει να στείλουν σήμερα κιόλας ένα μόνο μήνυμα στη Κυβέρνηση: Αποσυμφόρηση τώρα!

Χωρίς αποσυμφόρηση κανένας διάλογος δεν έχει νόημα.  Τόσες εβδομάδες κάνουμε διάλογο…. Διάλογο που απλά η Κυβέρνηση κερδίζει χρόνο!

 

ΥΓ  υπενθύμιση : Στείλτε το Νότη Μηταράκη σπίτι του.... μέσα σε λίγες εβδομάδες έδειξε ότι ειναι ακατάλληλος! 

Μοιράσου το άρθρο!