Άρθρα - Γνώμες

09/06/2012 - 10:45

Κασιδιάρης και... Μαγγανείες

yle="text-align:justify;">Τι βδομάδα και αυτή; Το «Κασιδιάρικο βίντεο» έχει γνωρίσει δεκάδες χιλιάδες «χτυπήματα» στο διαδίκτυο και εκατοντάδες αναπαραγωγές σε τηλεοπτικά σόου. Τίποτα δεν έγινε για τη τηλεθέαση! Είναι βλέπεις και αυτό το ΕΣΡ που επιβάλει να συμμετέχουν όλοι οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Δεν επιβάλει όμως να είναι στο ίδιο στούντιο και .. σε απόσταση βολής. Ευτυχώς εδώ στη Λέσβο δεν έχουμε δει ακόμη στα ΜΜΕ εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Αργά ή γρήγορα θα συμβεί και αυτό. Το θέμα όμως είναι οι κρυφοφασιστές που κυκλοφορούν με διάφορα προσωπεία. Υπάρχουν αρκετοί κυρίως στο χώρος της Αριστεράς. Είναι άλλο το υποστηρίζεις ιδέες με πάθος και άλλο είναι να "διαγράφεις"  προσωπικότητες που διαφωνούν μαζί σου. Μια βόλτα στα social media αν κάνετε θα το διαπιστώσετε.

Η Λέσβος μπορεί να μην απέκτησε ακόμη το νέο σύγχρονο πλοίο Blue Star Patmos αφού η ΝΕΛ αντιδράει… το θέμα θα το λύσει η νέα κυβέρνηση… αλλά η Λέσβος απέκτησε άλλον έναν αντιδήμαρχο!!! Δεν προλαβαίνουν οι άλλοι γεωγραφικοί αντιδήμαρχοι και έτσι είχαμε ανάγκη από άλλον ένα αντιδήμαρχο που θα συμπληρώσει την ορχήστρα του κ. Βουνάτσου. Και οι πολίτες κρυφά μονολογούν «Κασιδιάρης που σας χρειάζεται» ή «στου κασίδι το κεφάλι κάνετε πειράματα».

Αλλά ας μην γκρινιάζουμε… Ας πούμε και ένα μπράβο στο Νάσο Γιακαλή. Η έκδοση βίζας στο λιμάνι της Μυτιλήνης είναι πραγματικότητα. Χωρίς πολλά λόγια μπόρεσε ο Περιφερειάρχης και έδωσε οξυγόνο στο τουρισμό. Καλοκαίρι! Πανελλαδικές τέλος. Ο πρώτος καύσωνας είναι προ των πυλών. Εκδηλώσεις, θέατρα, συναυλίες , εκθέσεις. Είναι ωραίο το καλοκαίρι. Αν και κρίση ο πολιτισμός επιμένει… είναι ανάγκη απόδρασης..

Η εβδομάδα είχε και ένα μεγάλο δώρο… κόντρα στα «Κασιδιάρικα» H δισκογραφική συνεργασία του Γιάννη Χαρούλη με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, για την οποία εδώ και τρία χρόνια όλο ακούγαμε και ποτέ δεν βλέπαμε, είναι πια γεγονός. Το νέο album τιτλοφορείται «Μαγγανείες» περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Θανάση Παπακωνσταντίνου.  Την εμπνευσμένη ενορχήστρωση των τραγουδιών έχει αναλάβει ο ίδιος ο Χαρούλης με την βοήθεια των μουσικών που συμμετέχουν σε κάθε τραγούδι ενώ την επιμέλεια και την καλλιτεχνική παραγωγή του album έχει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Το εξώφυλλο του δίσκου αποτελεί ένα ζωγραφικό έργο του Θοδωρή Δασκαλάκη με τίτλο «Πάθος». Ένας δίσκος διαμάντι , ζόρικος ίσως για τ'  αυτιά κάποιων αλλά ταξίδι απόδρασης από τα  ζόρια  και  το προεκλογικό μενού...  Δίσκος τροφή και για σκέψη

Μοιράσου το άρθρο!