Άρθρα - Γνώμες

20/10/2020 - 08:23

Λέσβος: Πόσοι ελέφαντες χωράνε σε ένα αγροτικό;

Γράφει η Ζωή ΧΑΛΙΔΙΑ

Η Λέσβος δεν είναι το νησί που ήταν. Πριν από 15 χρόνια κανείς δεν φανταζόταν ότι ακροδεξιοί θα το ορίζουν και φασίστες θα το αλωνίζουν. Όμως για τη μοίρα και το ριζικό όλων όσων ζουν εκεί, είτε σαν κάτοικοι είτε σαν πρόσφυγες, οι φέροντες την ευθύνη στη δραματική κατάσταση, έχουν ονοματεπώνυμα και πεπραγμένα.

Μπορεί να είναι πανευρωπαϊκό ζήτημα το προσφυγικό αλλά ο ακροδεξιός και φασιστικός άνεμος που σαρώνει τον τόπο έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

 

  • Υπάρχουν καταγεγραμμένα τα έργα του Δημάρχου Μυτιλήνης, που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και τους ακροδεξιούς και που η «ενεργή παθητικότητά» του επέτρεπε εκφοβισμούς και εκβιασμούς εις βάρος των προσφύγων.
  • Υπάρχει αποτυπωμένη σε εικόνες η ρητορική του μίσους του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, που απελευθέρωνε τους φασίστες να πράξουν. Που εκλέχτηκε με τη συνδρομή των «Ελεύθερων Πολιτών» aka original ακροδεξιά.
  • Κι είναι γνωστή η εμμονή του Υπουργού Μηταράκη που δεν λέει να αποσυμπιέσει το νησί και δίνει 6,2 εκ. για παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για να του πουν αυτά που θέλει να ακούσει, ενώ οι ντόπιοι μαζεύουν δίευρα να βοηθήσουν τους πρόσφυγες…

Νερό, χαλίκια, τσιμέντο όλοι τους, κι ο τοίχος που προστατεύει τις βίαιες πράξεις αντέχει.
Eκατοντάδες πράξεις βίας έχουν σημαδέψει το νησί. Ομαδικές ή ατομικές επιθέσεις έχουν αναφερθεί από τα τοπικά ενημερωτικά μέσα. Το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού γυναίκας στη Λέσβο, από ακροδεξιό δράστη, μέλος της Ν.Δ. επειδή τον βιντεοσκοπούσε να καλύπτει αντιφασιστικά συνθήματα, δεν ξαφνιάζει λοιπόν κανέναν στο νησί. Την τραβούσε από τα μαλλιά, τη χτύπησε την πέταξε κάτω και άρχισε να την κλωτσά. Αυτά έχουν γίνει. Και πρόσφυγας έγκυος έχει πετροβοληθεί και ντόπιοι έχουν υποστεί τη βία τους, όλα έχουν ξανασυμβεί.

χα

Το σφιχταγκάλιασμα ΝΔ και ακροδεξιάς πνίγει τη δημοκρατία

Αλλά το θέμα δεν είναι ο συγκεκριμένος δράστης (κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε γιατί αποκαλούμε ακροδεξιούς αυτούς που ασκούν φασιστικές πρακτικές και ασπάζονται φασιστικές απόψεις…). Το θέμα είναι ότι οι ελέφαντες που κυκλοφορούν στο νησί είναι ορατοί όσο κι αν κάνει ότι δεν τους βλέπει η κυβερνώσα Ν.Δ. (που έσχισε τα δημοκρατικά ιμάτιά της όταν της πρόσαψαν ανοχή και βόλεμα με την βουλευτική Χρυσή Αυγή). Τώρα εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο που δήλωνε μέλος της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, παραμένει ως μέλος του νέου κόμματος του Κασιδιάρη, αντί να τον στείλουν στα εκλογικά αζήτητα. Μια χαρά λοιπόν χουχουλιάζουν με την ανοχή τους τα χρυσά αυγά στη Λέσβο.

Εκλεγμένοι θα πείτε ότι είναι, έχουν το ελεύθερο. Και η Χρυσή Αυγή στη βουλή εκλεγμένη ήταν, κι ο Λαγός στην ευρωβουλή εκλεγμένος είναι, δεν είδε φως και μπήκε με… του Θεού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία.


Κάλυψη λέγεται, ανοχή λέγεται, πριμοδότηση λέγεται, ενίοτε και συνεργασία λέγεται.

 

* πηγη: https://www.flash.gr/

Μοιράσου το άρθρο!