Άρθρα - Γνώμες

28/12/2019 - 09:18

Με γραφικότητες δεν λύνεται το μεταναστευτικό στη Λέσβο... Ζητείται πολιτικός ηγέτης

 Αν όλα πάνε καλά αύριο το μεσημέρι (Κυριακή  29-12-2019) θα έχει λυθεί το προσφυγικό - μεταναστευτικό στο νησί μας. Και όλα αυτά θα γίνουν γιατί ένας Κρητικός ήρθε στη Λέσβο να μας συμπαρασταθεί και θα κολυμπήσει αύριο το πρωί από τα όρια των Ελληνικών χωρικών υδάτων μέχρι το λιμάνι της Μυτιλήνης, σε ένδειξη  διαμαρτυρίας για τις αυξανόμενες ροές προσφύγων/μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο και τη μη λήψη μέτρων από την Κυβέρνηση.

Ασφαλώς και το σόου θα παίξει στα τηλεοπτικά δίκτυα για δύο λεπτά στην ενότητα με τις παράξενες ειδήσεις ... Θα το δει και ο Πρωθυπουργός μας, θα το δει και ο συμπατριώτης μας Αλκιβιάδης Στεφανής και αμέσως θα φθάσουν στη Λέσβο τρία μεγάλα καράβια και θα έχουμε άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας των 19.000 μεταναστών - προσφύγων.

Βέβαια όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι ένα καλό πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά δυστυχώς δεν είναι... Πρωτοχρονιά πλησιάζει!

Αλλά εμείς ζούμε την  πρωτοχρονιά σα να είναι πρωταπριλιά! Αλλιώς πως να εξηγήσει κάποιος την ακατανόητη ενέργεια του Περιφερειάρχη να δηλώσει συμμετοχή σ' αυτή την ενέργεια ενός πολίτη από την Κρήτη που ουσιαστικά δεν έχει καμία θεσμική ιδιότητα! Μπορεί ο κάθε πολίτης να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο που έχει επιλέξει αλλά ο Περιφερειάρχης δεν μπορεί έτσι αψήφιστα να στηρίζει μεμονωμένες ενέργειες πολιτών που σηκώνουν αρκετή  συζήτηση....

Η πολιτική λένε είναι η τέχνη του εφικτού! Όταν κάνεις πολιτική με σόου τότε υπάρχει πρόβλημα... πάμε στην κατηγορία γραφικότητες! 

Σ' αυτό το νησί πλέον κανείς δεν αξίζει να μας πάρει σοβαρά!  Έχουμε γεμίσει από γραφικότητες, δηλώσεις χωρίς ουσία, ψεύτικες υποσχέσεις! Ο καθένας μπορεί εδώ να έρθει και να κάνει το σόου του. Το ζήσαμε στο παρελθόν με ηθοποιούς, καλλιτέχνες, πολιτικούς από το εξωτερικό.... ας το ζήσουμε και με έναν συμπατριώτη μας από την Κρήτη.

Με μια Νέα Δημοκρατία διχασμένη στο νησί μας όπου κυριαρχεί το παρασκήνιο και χωρίς να μπορεί να αρθρώσει ενιαίο λόγο παρέμβασης προς την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι βέβαιο ότι η ελπίδα σ' αυτό το νησί έχει χαθεί.

Η κατάσταση στη Λέσβο είναι σε οριακό σημείο. Από αριστερούς , από κεντρώους , από δεξιούς ακούς μόνο μια φράση:  ένα κλικ αρκεί για να γίνει το μεγάλο "μπαμ".  Οι ημέρες των εορτών με την κατάσταση που επικρατούσε στο κέντρο της Μυτιλήνης έδωσαν τροφή για πολλά σχόλια. Άλλα δικαιολογημένα και άλλα αδικαιολόγητα. 

Δυστυχώς στην πιο δύσκολη στιγμή το νησί μας βρέθηκε χωρίς έναν πολιτικό ηγέτη. Απουσιάζει το πρόσωπο που θα τραβήξει μπροστά και θα απαιτήσει λύσεις. Με τρόπο ουσιαστικό και όχι με γραφικότητες.

Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για μεγαλύτερες ροές μεταναστών το 2020 τότε είναι εύκολο να σκεφτεί κάποιος με αυτούς που έχουμε μπλέξει το νησί μας θα περάσει δύσκολες στιγμές...

Άντε τώρα να βρει δυο κουβέντες που να καταλήγουν σε καλή χρονιά... δεν υπάρχουν !

 

----

 

up date  σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εκδήλωση της κολύμβησης θα ακυρωθεί λόγω των καιρικών φαινομένων

Μοιράσου το άρθρο!