Άρθρα - Γνώμες

06/12/2013 - 08:44

Ας μην ισοπεδωθεί και η υγεία στα νησιά μας

trong>του Κώστα Βελούτσου
Ήταν πολλές εκείνες οι φορές, που  δεν είχα θετική  άποψη για τους γιατρούς του Βοστάνειου  Νοσοκομείου Μυτιλήνης,  για  τις γνώσεις τους (θαρρείς κι ήξερα περισσότερα απ’ αυτούς) ή  για την εξυπηρέτηση των ασθενών και των συνοδών τους.  Δεν ήμουν κι ο μοναδικός που μιλούσε με δυσμενή σχόλια  για το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου της πόλης μας.   Χαρακτηριστικό σημάδι των καιρών μας ίσως, αλλά και του Έλληνα που σαν φωτεινός παντογνώστης όλα τα γνωρίζει πόσο μάλλον και τα ιατρικά  θέματα  δηλώνοντας ευθαρσώς  βγαίνοντας  από την πύλη του νοσοκομείου για λάθη και παραλείψεις των γιατρών ή ότι θα έπρεπε να λειτουργήσουν  αλλιώς  στην δική του περίπτωση κάνοντας πολύ εύκολα υποδείξεις.
Σαφώς κι έχουν γίνει λάθη  από τη πλευρά τους και μάλιστα με οδυνηρά τα αποτελέσματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως αυτά προήλθαν  από τον ιατρικό παράγοντα αλλά από τον ανθρώπινο.  Πολλά τα παραδείγματα που συνέβησαν  και γνωστά  σ’ όλους.
Πριν  από 3 ημέρες  πήγα συγγενή μου στα εξωτερικά ιατρεία  για μια σειρά εξετάσεων  για να διαπιστώσω με τα ίδια μου τα μάτια, την ευγένεια   αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο προς όλους τους ασθενείς από το ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό μέχρι και την security  των  εξωτερικών ιατρείων, αναιρώντας άρδην την  αρνητική γνώμη που είχα γι’ εκείνους.   
Διαβάζω κι ακούω για ελλείψεις  που έχει το Βοστάνειο  όχι μόνο σε φάρμακα αλλά και σε υλικά πρώτης ανάγκης  και σε μια πόλη σαν την Μυτιλήνη και για ένα νησί μακριά από το  Αθηνοκρατικό  κέντρο είναι απαραίτητη τουλάχιστον η υγεία και η περίθαλψη  των  κατοίκων στις  ακριτικές περιοχές της χώρας.  Ας μην ισοπεδωθεί κι αυτή  κ. υπουργέ Άδωνη Γεωργιάδη.   Γνωρίζετε άραγε πόσο απέχει η πρωτεύουσα του νησιού από την Ερεσό ή την Άντισσα που μελετάτε το κλείσιμο του εκεί κέντρου υγείας;  Υπάρχει και η Καλλονή θα πουν κάποιοι υποστηριχτές του υπουργού αλλά ποιος εγγυάται ότι θα παραμείνει το  Κ. Υ. στην Καλλονή και δεν θα κλείσει κι αυτό, όπως κι άλλα περιφερειακά.

Μοιράσου το άρθρο!