Άρθρα - Γνώμες

22/01/2013 - 05:22

Μπλοκάκια... σύγχρονο δουλεμπόριο!

Μπλοκάκια... σύγχρονο δουλεμπόριο!

Οι παππούδες μας στα ορυχεία του Βελγίου, οι πατεράδες μας στα εστιατόρια της Αμερικής και τα παιδιά μας στα ανελέητα γρανάζια του Ελληνικού κράτους που πλέον έχουν το όνομα  ¨μπλοκάκια¨.
Αφού χρησιμοποίησαν πλήρως τη νεολαία μας με τα απαράδεκτα stage τώρα επινόησαν την απόλυτη εργασιακή εκμετάλλευση.

Μπλοκάκια. Σε χρήζει λοιπόν το κράτος εργοδότη του εαυτού σου. Σε αμείβει με μισθό λιγότερου του μόνιμου αλλά και του συμβασιούχου και σε υποχρεώνει να ασφαλίζεις εσύ τον εαυτό σου, να έχεις λογιστή να σου κρατά τα βιβλία και να πληρώνεις περαίωση κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι από τα 800  ευρώ που σου δίνει ζήτημα είναι αν θα σου μένουν μετά και την φορολόγηση τα 400.
Φυσικά έχει προβλέψει να μην μπορείς να αρρωστήσεις και να μην μπορείς να πάρεις άδεια παρά μόνο αν φροντίσεις να έρθει άλλος στη θέση σου.
Έτσι λοιπόν μέσα από αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα προσπαθούν για ακόμα μια φορά να αποκομίσουν τα μέγιστα από τον οικονομικά εξαθλιωμένο Έλληνα.
Υποστηριχτές αυτής της τακτικής δυστυχώς βρίσκουμε και στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η προηγούμενη διοίκηση έχει ήδη προχωρήσει σε πρόσληψη 3 νοσηλευτών και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες αφού ποτέ δεν βγήκε προς τον λεσβιακό λαό μια προκήρυξη όπου με κριτήρια ΑΣΕΠ θα επιλεγόταν ο καταλληλότερος.
Ακόμα και σήμερα κάτω από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει επέλθει η χώρα τα ρουσφέτια η διαπλοκή και η πλήρης εκμετάλλευση καλά κρατούν. Ο εργασιακός μεσαίωνας και το σύγχρονο δουλεμπόριο συνεχίζετε….



ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!