Άρθρα - Γνώμες

20/01/2020 - 13:32

« Μυτιλήνη διατήρησε ελεύθερη την αξιοπρέπεια σου»

Γράφει ο Τόλης Μάτας

‘’Mutilana Tuum servato libera decus “ που σημαίνει « Μυτιλήνη διατήρησε ελεύθερη την αξιοπρέπεια σου» Βυζαντινή σφραγίδα Μυτιλήνης

Η κινητοποίηση της Τετάρτης , σηματοδοτεί για τον Λεσβιακό λαό την απαρχή από την έξοδο από την προσφυγική κρίση την οποία αντιμετώπισε με κουράγιο και μια αξιοπρέπεια που προκαλούν τον σεβασμό. Γνωρίζουμε όλοι , ότι βρεθήκαμε , μέσα σε ένα από τα δυσκολότερα τραγικά προβλήματα , βρεθήκαμε σαν Λεσβιακός λαός με την πλάτη στον τοίχο, βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε τους πρόσφυγες και μετανάστες, ποδοπατήθηκαν τα δικαιώματα μας και τα δικά τους , όμως ποτέ δεν αμφισβητήθηκε το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει για το μέλλον του.


Ο Λεσβιακός λαός δεν ζητά την άδεια από κανέναν για να υπερασπιστεί τη λαϊκή κυριαρχία, την δικαιοσύνη , την δημοκρατία , την ισότητα , την ασφάλεια την Δημοκρατία.
Η αξιοπρέπεια δεν είναι παιχνίδι κανενός , τα στημένα παιχνίδια δεν μας αγγίζουν, δεν μας αξίζουν και όποιος παίζει τέτοια παιχνίδια σε βάρος της αξιοπρέπειας μας , αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσει σε μας , στον κυρίαρχο Λεσβιακό Λαό !!!


Αυτό το οποίο διεκδικούμε είναι η αξιοπρέπεια του λαού μας σε ένα Δημοκρατικό περιβάλλον, Εθνικής ανεξαρτησίας, Λαϊκής κυριαρχίας και Κοινωνικής δικαιοσύνης.


Ζητούμε καμία νέα Δομή στο νησί.
Ζητούμε άμεση αποσυμφόρηση .
Ζητούμε αξιοπρέπεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα .
Η αξιοπρέπεια του λαού μας δεν είναι άπιαστο όνειρο !!!


Είναι στο χέρι μας αρκεί να τα διεκδικήσουμε νικώντας πρώτα τον προσωπικό μας φόβο και την τρομοκρατία του κάθε συστήματος που αντιτίθεται ,διεκδικώντας τα, τώρα με το συλλαλητήριο , αύριο με άλλους δημοκρατικούς και ειρηνικούς τρόπους .


Πρακτικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο θέλουν να μας πείσουν οι κάθε μορφής δυνάστες, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να λειτουργήσουμε ως κυρίαρχο έθνος. Ενότητα είναι η «μαγική» λέξη.


Την Τετάρτη ,είναι πιστεύω, χρέος του καθενός από εμάς που συμφωνούμε, να συμμετάσχουμε, βάζοντας στην άκρη όλα τα υπόλοιπα που μας χωρίζουν αν θέλουμε να
φέρουμε πάλι την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο στις καρδιές μας.

Τόλης Μάτας

Μοιράσου το άρθρο!