Άρθρα - Γνώμες

02/09/2019 - 11:21

Ο «Κούλης» έγινε Πρωθυπουργός και ο «λίγος» Κύτελης Δήμαρχος Μυτιλήνης

Γράφει ο Αυτοδιοικητικός…..

Πάμε δυο χρόνια πίσω; 2 Σεπτεμβρίου 2017.

Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, Δήμαρχος Λέσβου ο Σπύρος Γαληνός.

Ο πρώτος ετοιμαζόταν ν΄ ανέβει για μια ακόμα φορά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να κατακεραυνώσει τον «λίγο» Κούλη.

Ο δεύτερος συνέχιζε τις πρωτοβουλίες του, εντός κι εκτός Ελλάδος για το μεταναστευτικό με φόντο ένα …. Νόμπελ! Λίγοι τότε πίστευαν ότι ο Κούλης θα κέρδιζε τον … άχαστο Αλέξη. Οι Καραμανλικοί μέσω των φιλικών τους εντύπων και δημοσιογράφων πετούσαν τα καρφιά τους, ενώ οι Σαμαρικοί ζητούσαν αλλαγή πλεύσης του νεαρού Κυριάκου. Πολύ λιγότεροι στην Μυτιλήνη θεωρούσαν ότι ο επίσης «λίγος» Κύτελης θα κατέβαινε για Δήμαρχος Λέσβου ή οποιοδήποτε διασπασμένου Δήμου. Και πολύ λιγότερο οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες των οποίων τα… μεγάλα κεφάλια του νησιού,  διερευνούσαν άλλους υποψηφίους. Μηχανικούς, φαρμακοποιούς, αιρετούς της αυτοδιοίκησης κ.α. Ας επανέλθουμε στο σήμερα.

Ο «Κούλης» έγινε ο αεράτος και καπάτσος Κυριάκος Μητσοτάκης ο όποιος κατάφερε ότι δεν κατάφερε κανείς Πρωθυπουργός μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δηλαδή να κερδίσει τα πάντα. Βουλευτικές εκλογές, αυτοδυναμία, ευρωεκλογές, περιφερειακές εκλογές, δημοτικές εκλογές. Και με την επιπλέον δυνατότητα να επιλέξει μόνος του και να εκλέξει όποιον Πρόεδρο Δημοκρατίας θέλει! Με ποδοσφαιρική ορολογία … ξέσκισε τον «άχαστο» Αλέξη!

Σήμερα στην καρέκλα του Δήμου Μυτιλήνης δεν κάθεται κάποιο … βαρβάτο όνομα. Κάθεται όμως ένας συνεπής άνθρωπος ο οποίος πίστεψε πρώτα απ΄ όλα ο ίδιος στον στόχο που είχε θέσει, έφτιαξε ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, δημιούργησε δίπλα του μια ολιγομελή ομάδα στρατηγικής κι επικοινωνίας  και μ΄ έναν συναινετικό λόγο διεμβόλισε κόμματα και  ιδεολογίες, πιάνοντας ένα εκκωφαντικό 48% στον πρώτο γύρο! Ακόμα και κάποιες κραυγές άσπονδων φίλων του στο faceboοk κατάντησαν να φαίνονται ως καρικατούρες μιας ιδιόμορφης προεκλογικής περιόδου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής εντυπωσιάζοντας φίλους κι αντιπάλους.

Θα πράξει το ίδιο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης; 

Θα καταφέρει να δικαιώσει τους δικούς του ανθρώπους και να διαψεύσει τους αντιπάλους του που βλέπουν κατάρρευση; 

«Αρχή άνδρα δείκνυσαι» είχε πει τον 6ο αιώνα προ Χριστού ο Πιττακός ο Μυτιληναίος.

Εμείς πάντως του ευχόμαστε καλή θητεία και ας έχει υπόψη του ότι οι αντίπαλοι του δεν βρίσκονται μόνο στην αντιπολίτευση…..

 

Μοιράσου το άρθρο!