Άρθρα - Γνώμες

07/03/2021 - 21:56

Οι ένστολοι καθημερινά πατάνε την νεολαία στον κάλο. Κάποτε θα γίνει το μπαμ.

Γράφει ο Κωστής Παπαϊωάννου *

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η ριζοσπαστικοποίηση των νέων το 2021 γίνεται επειδή «λοξοδρόμησε» σε μια δήλωσή του ο Δρίτσας για την τρομοκρατία στη δεκαετία του 80. Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι οι αντιεξουσιαστές παίρνουν γραμμή από το εντιτόριαλ της Αυγής τι θα γράφει το πανό τους για τη 17ν .

Και μετά οι άνθρωποι αυτοί γράφουν στα σόσιαλ κάτι περισπούδαστα που αρχίζουν με τις "ευθύνες της αντιπολίτευσης" και τελειώνουν με το "η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται".

Και μετά κοιμούνται ήσυχοι.

Και δε βλέπουν ότι ο μεγαλύτερος καταλύτης της όποιας κοινωνικής ώσμωσης προς ριζοσπαστική κατεύθυνση (δεν είναι βέβαιο ούτε ότι θα επέλθει ούτε πού θα κοιτάει) δεν είναι η αντιπολίτευση. Είναι η ΕΛΑΣ και ο αρμόδιος υπουργός.

Εκατό δηλώσεις καθημερινά να κάνει κάθε αντιπολιτευόμενος βουλευτής δεν μπορεί να πετύχει ούτε το ένα εκατοστό από τις εικόνες στην πλατεία Νέας Σμύρνης σήμερα, από τον γυμνό φοιτητή τις προάλλες. Παγιώνεται η βεβαιότητα ότι είναι θέμα τυχαιότητας να μη νομίσει ο πρώτος ράμπο με full face ότι τον στραβοκοίταξες. Γιατί θα φας πολύ ξύλο και μετά δεν ξεμπλέκεις με τίποτα.

Αυτό, καλοί μου νηφάλιοι αναλυτές, δεν φανταζόμαστε τι σημαίνει για μια πιτσιρικαρία που ασφυκτιά μεταξύ του σημερινού κλεισίματος και της αυριανής απόγνωσης.

Οι ένστολοι καθημερινά πατάνε την νεολαία στον κάλο. Κάποτε θα γίνει το μπαμ.

 

*  Εκπαιδευτικός / Από τη σελίδα Αντίφωνο Κωστής Παπαϊωάννου

Μοιράσου το άρθρο!