Άρθρα - Γνώμες

31/03/2020 - 08:41

Οι «σκατόψυχοι» άνθρωποι της Λέσβου - Ζουν ανάμεσά μας

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τον κορονοϊό στη Λέσβο βγήκε ξανά στην επιφάνεια μια ομάδα συμπολιτών μας που ζουν ανάμεσά μας και μπορούν να χαρακτηριστούν με μια λέξη μόνο: σκατόψυχοι! 

Το να προσβληθεί κάποιος από τον κορονοϊό δεν είναι δική του επιλογή. Επίσης το πότε θα καταλάβει κάποιος ότι έχει κορονοϊό επίσης δεν είναι στον απόλυτο έλεγχό του. Η ευθύνη του ξεκινάει από τη στιγμή που θα μάθει ότι είναι θετικό το τεστ του στον κορονοϊό. Ασφαλώς και είναι ευθύνη όλων μας να εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Τις τελευταίες ώρες με αφορμή τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο και τον ένα θάνατο από κορονοϊό, στα social media έχουν αναρτηθεί μια σειρά από απαράδεκτα σχόλια που προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Τα σχόλια είναι τόσο εμετικά που φθάνουν ακόμη και σε επίπεδο διερεύνησης των σχέσεων που είχαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Το ίδιο και χειρότερα ισχύει για τα κουτσομπολιά που κυκλοφορούν από εμετικά στόματα στην κλειστή κοινωνία συγκεκριμένων περιοχών.

  • Άτομα που είναι έτοιμα να κατασπαράξουν ανθρώπους που σηκώνουν το δικό τους σταυρό.
  • Άτομα που δεν σέβονται ούτε μια νεκρή μανά. Και εκεί πάνω χύνουν το δικό τους δηλητήριο.

 

Στοχοποιούν σε κλειστές κοινωνίες ανθρώπους που όπως είπαμε δεν έχουν καμία ευθύνη.

Ιδιαίτερα σημαντική η ανάρτηση από κάτοικο της περιοχής, εκεί που ζούσε η γυναίκα που έχασε τη ζωή της και βρέθηκαν θετικά συγγενικά της πρόσωπα:

“Δυο μερες τωρα ακους τα χιλια μυρια. Το να μιλας τοσο ασχημα και να στοχοποιεις ετσι εναν ανθρωπο γιατι προσβληθηκε απο τον ιο (και ισως και να μην το γνωριζε να ηταν ασυμπτωματικος αν και πλεον ολοι γιατροι γιναμε και ξερουμε τα παντα) και να κανεις και κουτσομπολιο και υποθεσεις απο που τον κολλησε....γιατι η φαντασια και η κακια καλπαζει...ακομα και στις δυσκολες μερες που περναμε , δειχνει πολλα για την ανθρωπια μας και για το κερι που παμε και αναβουμε, διανυουμε και μερες του Πασχα οι βαθια θρησκευομενοι... Αντι να βοηθησει ο ενας τον αλλον, να συμπαρασταθει, γιατι στον καθενα μας θα μπορουσε να συμβει ισως και αυριο.... η ανθρωποφαγια καλα κρατει...Δεν ειναι και οι λεπροι της Σπιναλογκα...αν και αυτοι ηταν μονοιασμενοι τοτε!”

Είναι στο δικό μας χέρι να απομονώσουμε όλους αυτούς τους “σκατόψυχους” και να αγκαλιάσουμε τους συνανθρώπους που βρέθηκαν με κορονοϊό. Όχι μην τρομάζετε η αγκαλιά θα γίνει με την ψυχή μας, με την καλή κουβέντα όχι με τα χέρια.

Και να θυμάστε: ότι όλοι μας μπορούμε να βρεθούμε θετικοί στον κορονοϊό. 

Ας μπει λοιπόν στην άκρη η σκατοψυχία…

Μοιράσου το άρθρο!