Άρθρα - Γνώμες

02/10/2023 - 10:51

Ορέστης Μεταξάς: Θα σταματήσουμε τη μπλε παρακμή

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς / Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό "Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας" - Υποψήφια Περιφερειάρχης Βάσω Χοχλάκα

Κατεβαίνω ως  υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με το ψηφοδέλτιο «Αλλαγή πορείας για τα νησιά μας», με επικεφαλής τη Βάσω Χοχλάκα.  

Αυτές οι εκλογές είναι βαθιά πολιτικές. Το δήλωσε με έμφαση και ο κύριος Μητσοτάκης, που ονειρεύεται το βράδυ των εκλογών, το Βόρειο Αιγαίο και όλη η Ελλάδα να είναι μπλε. ‘Όμως δεν πρέπει να του κάνουμε το χατίρι. Γιατί αυτό το απόλυτο, ανεξέλεγκτο μπλε οδηγεί στην ασυδοσία, στη συναλλαγή, στη ρεμούλα, στην κακοδιαχείριση και στην αναποτελεσματικότητα. Το βιώσαμε οδυνηρά στον Έβρο και στη Θεσσαλία όπου οι μπλε περιφέρειες κατέρρευσαν.

Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε αυτό το μπλε είτε το εκφράζει καλυμμένα ο κύριος Μουτζούρης, είτε είναι το απροκάλυπτο μπλε του κυρίου Στεφανή. Η τετραετία του κυρίου Μουτζούρη στην περιφέρεια ήταν μια κακή τετραετία χωρίς γνώση, έμπνευση και όραμα. Ο μοναδικός τους στόχος ήταν το πως θα καταφέρουν να ξαναεκλεγούν. Και όλες τους οι πολιτικές αυτόν τον στόχο υπηρέτησαν. Ο κύριος Στεφανής μας προέκυψε ως προϊόν εκδίκησης του κυρίου Μητσοτάκη απέναντι στον Κώστα Μουτζούρη. Για τη γνωστή του χειρονομία. Μέχρις εκεί είναι ο κύριος Στεφανής. Τίποτα παραπάνω.

Αυτό το έργο που θέλουν να μας ξανασερβίρουν είναι βαρετό, κουραστικό και χιλιοπαιγμένο. Πρέπει να το αλλάξουμε. Ενωθήκαμε λοιπόν πολίτες από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, το ΠΑΣΟΚ και τους οικολόγους με στόχο να αλλάξουμε αυτό το σκηνικό. Πολλά λόγια να λέμε δεν έχει νόημα. Το ότι τα νησιά μας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον είναι αυτονόητο. Ότι η ανάπτυξη πρέπει να βαδίζει χέρι-χέρι με τον σεβασμό του περιβάλλοντος, το βιώνουμε καθημερινά. Δυστυχώς με οδυνηρό τρόπο. Οραματιζόμαστε λοιπόν μια άλλη ήπια οικολογική ανάπτυξη. Αυτό είναι μονόδρομος και όρος επιβίωσης. Για τα νησιά μας και την πατρίδα μας.

Απέναντι στο σκηνικό της μπλε παρακμής, αντιπαραθέτουμε την αισιοδοξία της σύνθεσης των χρωμάτων μας και των ιδεών μας. Αμφισβητούμε τον υποτιθέμενο μονόδρομο τους. Χαράζουμε τον δικό μας δρόμο.

Και θα τον περπατήσουμε.

δδ

 

Μοιράσου το άρθρο!