Άρθρα - Γνώμες

30/08/2020 - 07:58

Όταν οι "ψεκασμένοι" γράφουν για τον κορονοϊό στο facebook

Γράφει ο Τόλης Μάτας

Άνθρωπος και Facebook στον καιρό της Πανδημίας

Μια νύχτα , όπως και τις προηγούμενες κρατά το πληκτρολόγιο, οι σκέψεις του μπαίνουν σε μία οθόνη, κάνει πέρα το στύλο και το λευκό χαρτί και συνδέεται στο Facebook• αναζητά κοινωνικότητα , συναισθηματική κάλυψη, να μπορεί να αλλάζει ρόλους ψηφιακά…

Το Facebook είναι γι ´αυτόν το απέραντο καταθετήριο και καθαρτήριο της ψυχής .

Οι «δικοί του» θα διαβάσουν ότι αναρτά , ίσως και κάποιοι άγνωστοι, δεν τον ενδιαφέρει… ακόμα καλύτερα… του φτάνει ότι θα κρύψει την μοναξιά του, θα βγάλει την φιλοδοξία του, θα εκμεταλλευτεί την ανωνυμία του Διαδικτύου, την ελευθερία ή ασυδοσία του λόγου του και τις λοιπές δυνατότητες που του δίνονται στον ψηφιακό κόσμο…αρκεί να βγάλει τον ενδόμυχο εαυτό του.

Από τις αρχές Μαρτίου , που ξεκίνησε το θέμα με την πανδημία , ξεκίνησε να παίζει τις μελωδίες της ψυχής του , χρησιμοποιόντας για νότες και τα 8 ανθρώπινα συναισθήματα .

Έπαιξε με πικρόχολες παρατηρήσεις και σχόλια , προτροπές για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας που έθεσαν οι επιστήμονες , έβγαλε αυθάδεια , θρασύτητα , όλα αυτά που συστήνουν την χαμηλή αυτοεκτίμηση του .

Έδειξε μελαγχολία , στρες, ψυχολογική ένταση,νευρώσεις και εμμονές , στράφηκε προς ανθρώπους ευάλωτους στην παραπλάνηση για να τους πείσει και να νιώσει ωραία , παρομοιάζοντας τον εαυτό του με έναν νέο μεσσία , πεφωτισμένο που δίνει τα φώτα του και σε άλλους …..

Πότε σατυρικά και πότε δραματικά φωνάζει «σανό» και βελάζει «ΜΠΕ» , υπονοώντας ότι αυτός μόνο γνωρίζει την μόνη αλήθεια και τα μελλούμενα και όλοι οι άλλοι είναι τα πρόβατα , αδιαφορώντας για την υγεία των ανθρώπων , παραμερίζοντας εγκληματικά την ατομική και συλλογική ευθύνη .

Αυτή η συμπεριφορά του είναι σαν να φωνάζει «είμαι εδώ, δώστε μου προσοχή, εγώ μόνο ξέρω, υπάρχω, ζώ»

Ξαφνικά μέσα στον Αύγουστο ο ιός αναπτύσσεται ραγδαία, τα κρούσματα αυξάνονται ,τα Like τώρα λιγοστεύουν, οι πιστοί του τον αδειάζουν.

Η Αυλαία αρχίζει να πέφτει για αυτόν, απροσδόκητα νιώθει άβολα, αρχίζει να τον κυριεύει η απόγνωση και να τον ισοπεδώνει …..

Τώρα τι κάνω; Αναρωτιέται ψάχνοντας άλλους δρόμους να εκφραστεί.

Δρόμοι και μονοπάτια σκοτεινά ,που και άλλες φορές τα περπάτησε , ναι , υπάρχουν , εκεί θα αποδείξω την ύπαρξη μου σκέφτεται και αποφασίζει .

Έχει τους πολιτικούς, τα μέσα ενημέρωσης , τους δημοσιογράφους, το προσφυγικό, τους Τούρκους , τους Εβραίους, τους μασόνους , τον αντίχριστο, τη νέα τάξη , το Μακεδονικό, εχθροί πολλοί , θα μπεί στα ανάλογα blog, θα ενημερωθεί καταλλήλως από τους εκεί «ειδικούς» και μετά θα γράφει να ευχαριστηθεί η ψυχή του , τι κι αν είναι fake news… δεν πειράζει , αρκεί να αφήσει το ψηφιακό του αποτύπωμα και να τεκμηριώσει την ύπαρξη του.

Στο κάτω κάτω σκέφτεται και στο δικαστήριο να με πάνε (κούφια η ώρα) οι οπαδοί μου θα είναι απέξω από το δικαστήριο για να με επευφημούν, είμαι ήρωας εγώ , δεν είμαι πρόβατο…. «ΣΑΝΟ»!!

 

Μοιράσου το άρθρο!