Άρθρα - Γνώμες

27/10/2010 - 13:19

"Παγωμένοι" οι πολίτες της Λέσβου απέναντι στους υποψηφίους

Στην τελική ευθεία οι εκλογές για το Δήμο Λέσβου και παρακολουθούμε  με ενδιαφέρον την αδιαφορία των πολιτών!!!

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων η κοινή εκτίμηση όλων είναι το «πάγωμα» των πολιτών της Λέσβου απέναντι στους υποψηφίους.

Σε όλα τα χωριά της Λέσβου οι περιοδείες των υποψηφίων αντιμετωπίζονται ως «αναγκαίο κακό». Δεν υπάρχει το αγκάλιασμα, δεν επενδύουν οι πολίτες τις ελπίδες τους στα πρόσωπα των υποψηφίων.

Η γενική απογοήτευση έχει συμπαρασύρει τα πάντα. Δεν μπορούν μέσα από την προεκλογική διαδικασία να αναδειχθούν τα νέα πρόσωπα που κατέρχονται στο στίβο της πολιτικής. Και ας μην τα μηδενίζουμε τα πάντα: υπάρχει μια μερίδα νέων ανθρώπων που αξίζουν αλλά «πληρώνουν» τα λάθη του πολιτικού συστήματος. Η φράση του κόσμου «όλοι πάνε για την κουτάλα» είναι απίστευτα ισοπεδωτική για το νέο άνθρωπο και τους υποψηφίους γενικά  που έχουν αξίες και θέλουν να υπηρετήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι περισσότερες περιοδείες όλων των υποψήφιων Δημάρχων στην ύπαιθρο της Λέσβο στέφονται από πλήρη αποτυχία!!!  Κανείς βέβαια δεν το λέει αλλά…το καταλαβαίνουν!!!  Οι χειραψίες είναι μουδιασμένες, τα άτομα που βρίσκονται στις ομιλίες λιγοστά και ακόμη πιο λίγα όσο ακούν τους υποψηφίους… Είναι χαρακτηριστική η εικόνα σε καφενείο, χωριού της Λέσβου, όπου μιλούσε υποψήφιος και 8 άτομα έπαιζαν χαρτιά, 2 τάβλι, 1 διάβαζε εφημερίδα, 7 έπιναν ουζάκι και 2 έδειχναν να ακούνε τον ομιλητή.

Ασφαλώς και δεν ευθύνονται τα πρόσωπα των υποψήφιων Δημάρχων. Η απαξίωση είναι γενική. Κούραση, παγωμάρα  και απογοήτευση στους ψηφοφόρους. Παράλληλα υπάρχει και η ανησυχία των κατοίκων των χωριών της Λέσβου ότι η ζωή τους με τον «Καλλικράτη» θα γίνει πιο δύσκολη.

Άποψή μας είναι ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτή την ανησυχία. Χρειάζεται να εξηγήσουν με ποιο τρόπο θα διοικήσουν το Δήμο Λέσβου. Με παραδείγματα απλά και πρακτικά. Καλά τα μεγάλα λόγια και τα οράματα αλλά πρώτα ας κοιτάξουν την πράξη.

Ο κόσμος είναι παγωμένος ίσως επειδή είναι πιο ώριμος από τους πολιτικούς. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ας πούνε αλήθειες για το μπάχαλο που θα ακολουθήσει από1/1/2010. Ας πούνε ότι μέχρι να μεταφερθούν οι οικονομικοί πόροι από το κράτος στο νέο Δήμο θα περάσουν μήνες…

Κι αν θέλετε να κάνουμε μια πρόβλεψη: ο υποψήφιος Δήμαρχος που θα απαντήσει πειστικά στα παραπάνω θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Στο καφενείο όπου μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος αφού έφυγε από το χωριό λέει ο θαμώνας του καφενείου «του καζάν  του θκομ εχ’ μέσα λίγου  φαγι  κι εγώ ξένα καζάνια δεν γιουμίζου τώρα πια».  Και απάντησε ο δίπλα «Για του μνημόνιου ήξερε να μας πει, για του δρόμου που δεν πάει στο κτήμα μου δεν είπε λέξη»

Μοιράσου το άρθρο!