Άρθρα - Γνώμες

11/10/2016 - 06:01

Προσφυγόπουλα vs Eλληνική “κενωνία”

&n

bsp;

Πολλή συζήτηση και πάλι, πολλές φωνές, συνήθως κραυγές και ουρλιαχτά.

Στο ζήτημα της ένταξης προσφυγόπουλων δείξαμε και πάλι της ανικανότητα μας σαν Ελληνική άτιμη ''κενωνία'', και αφού χωριστήκαμε σε δύο πλευρές απευθύνομαι και στις δύο.

Μια συζήτηση που θα έπρεπε να γίνεται με απόλυτη ενημέρωση από την πολιτεία, ηρεμία και στοιχειώδη σεβασμό από τους πολίτες μιας ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ πολης, σε παιδιά που προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και κατεστραμμένες χώρες, παιδιά που δεν είχαν τον χρόνο να ζήσουν την ''παιδικότητα'' και την ''αθωότητα''. Παιδιά όπως το καταλαβαίνει ο δυτικός τρόπος αντίληψης γιατί στην πραγματικότητα διαχειρίζονται καταστάσεις και πιέσεις πολύ καλύτερα από τους μέγάλους, από εμάς που ξέρουμε καλύτερα...

Αρχίσανε λοιπόν και πάλι οι αντιμαχίες, γνωστοί facebουκάδες τραμπουκίζουν ηλεκτρονικά ότι άρθρο ανεβαίνει μιλώντας για μουσουλμανοποίηση και άλλα τέτοια, από την άλλη ΔΥΣΤΥΧΩΣ η απάντηση της λογικά πιο ήρεμης φωνής απαντάει στους ίδιους τόνους. Αυταπόδεικτο είναι πως όταν πηγαίνεις να παίξεις στον τερέν του ''αντιπάλου'' έχεις λιγότερες πιθανότητες να κερδίσεις, και φυσικά εδώ δεν τίθεται θέμα νίκης αλλά απόδειξης και τεκμηρίωσης μιας αλήθειας. Οτί μόνο έχεις να πάρεις από αυτά τα παιδιά, και έχεις να πάρεις μόνο θετικά πράγματα.

Εάν φοβάσαι πως το απόγευμα θα γυρίσει σπίτι η κόρη και θα σου μιλάει για τον Αλααχ δεν θα γίνει, δεν είναι σταλμένοι από μυστικά κέντρα εξουσίας που θέλουν να πάρουν τα παιδιά μας.    Αντίθετα θα δείς την κόρη σου να σου ρωτάει γιατί ''αυτοί'' κάνουν το ένα έτσι γιατί ''αυτοί'' το άλλο.. δεν είναι όμορφο ρε μάγκες;; Πρέπει να είμαστε κλεισμένοι σε καβούκι; Μόνο η Ελλάδα υπάρχει και εμείς οι άξιοι απόγονοι της; Αυτό θες να μάθεις στο παιδί σου; Και όταν πάει ένα ταξίδι ή οικονομικός μετανάστης σε κάποια χώρα θα νοιώθει ηλίθιο που δεν γνωρίζει τίποτα για τον υπόλοιπο κόσμο;

Επίσης μην παραβλέπουμε πως η ίδια διαδικασία θα γίνει και από την πλευρά των προσφύγων, παιδιά με εντελώς αλλές παραστάσεις θα έρθουν σε επαφή με μια πιο σύγχρονη κοινωνία, με παιδιά που έχουν περισσότερα δικαιώματα(όποια και να είναι αυτά και με όποιες αντιρρήσεις) από αυτά και περισσότερα εφόδια και γνώσεις, στο χέρι μας είναι να πετύχει. Αλίμονο άλλωστε εάν αυτοί οι τιμημένοι απόγονοι των Ελλήνων φοβούνται ένα μάτσο προσφυγόπουλα.

Δεν κατέχω καμιά αλήθεια ούτε μιλάω εξ'ονόματος κάποιου μυστικού σχεδίου κατά της Ελλάδας, απλά σ'αυτές τις δύσκολες μέρες και για εμάς τους ίδιους, νοιώθω χρέος προς τους παππούδες μου να μην ξεχάσω, να μην ξεχάσω τι θα πει προσφυγιά και στιγματισμός..

Υ.Γ:Ηρεμία, δεν είναι ούτε όλοι ξαφνικά φασίστες, ούτε όλοι πράκτορες... Δεν πήραμε άλλωστε και ποτέ μια παιδεία που να μας βοηθήσει σε καλύτερους διαλόγους.

Αντώνης Καλαθάς

Μοιράσου το άρθρο!