Άρθρα - Γνώμες

17/06/2019 - 19:06

“Ψήφο στο ΚΚΕ που σταθερά αντιμάχεται την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ”

Γράφει η Μαρία Κομνηνάκα *

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει την ανησυχία του για την εντεινόμενη τούρκικη προκλητικότητα και τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, που πυροδοτούνται και από την όλο στενότερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προκάτοχοί της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, συνεχίζουν την επικίνδυνη πολιτική, να εντάσσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών στην περιοχή, καθώς και στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Ταυτόχρονα, αφού έσπειραν ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε όλη τη χώρα και ανέλαβαν το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, καλλιέργησαν τον εφησυχασμό για τους δήθεν προστάτες συμμάχους μας. Οι λαοί έχουν πικρή εμπειρία από τους «προστάτες» του ΝΑΤΟ και τον τρόπο που αναλαμβάνουν να επιλύουν τους ενεργειακούς και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς τους. Χρειάζεται επαγρύπνηση και καμιά εμπιστοσύνη στα ψεύτικα καλέσματα εφησυχασμού, για το ρόλο και την «προστασία» του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των άλλων «συμμάχων».


Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι σύγκρουση μ’ αυτή την πολιτική που ούτε μπορεί να εξασφαλίσει και να προστατέψει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά αντίθετα δίνει αέρα στην τούρκικη προκλητικότητα και κυρίως βάζει σε περιπέτειες τους λαούς και από τις δύο μεριές του Αιγαίου.

Ο λεσβιακός λαός πρέπει να δυναμώσει το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που σταθερά αντιμάχεται την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ.

Τη μόνη δύναμη που παλεύει σταθερά για την ειρήνη και την ευημερία των λαών, οι οποίες όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των ισχυρών ενεργειακών ανταγωνισμών, αλλά μόνο όταν οι γειτονικοί λαοί είναι πραγματικοί φίλοι και σύμμαχοι.

 

*Μαρία Κομνηνάκα
Υποψήφια Βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο!