Άρθρα - Γνώμες

27/04/2012 - 15:06

Σ. Σαλαβός: Δυο πράγματα με προσβάλλουν σε τούτη τη προεκλογική περίοδο

Γράφει: Στράτος  Σαλαβός

Δυο πράγματα ως πολίτη ψηφοφόρο με προσβάλλουν σε τούτη τη  προεκλογική περίοδο. Το γεγονός ότι δεν δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και η αδυναμία ενός στοιχειώδους τηλεοπτικού ντιμπέιτ ή τηλεμαχίας εάν θέλετε. Και τα δύο στις άλλες χώρες είναι αυτονόητα. Στην Γαλλία δημοσιοποιούνται καθημερινά αποτελέσματα δημοσκοπήσεων χωρίς να …πάθουν τίποτα οι Γάλλοι ψηφοφόροι, ενώ τα …αμερικανάκια κάνουν ντιμπέιτ ακόμα και μεταξύ των υποψηφίων του ιδίου κόμματος.  Θυμάστε τους υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να τα ρίχνει ο ένας στον άλλο κανονικά, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί τα ντιμπέιτ των εκλογών του Νοεμβρίου!

Στην δε  τοπική τηλεόραση, υποψήφιοι και τηλεοπτικοί  βρισκόμαστε σε μια αγωνιώδη προσπάθεια διαφορετική από το νόημα των εκλογών. Αντί να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας αλλά και με τα γενικότερα πολιτικά προβλήματα της  Ελλάδας, κρατάμε όλοι μας από ένα …τεφτέρι  και …διαπλεκόμαστε! Πότε, που, τι ώρα, σε θα εμφανιστεί ο κάθε υποψήφιος;  Σε πάνελ ή μόνος; Χώρια που κυκλοφορούν δεκάδες, πραγματικά ή ψεύτικα αποτελέσματα «μυστικών» δημοσκοπήσεων!

Αυτά είναι δυστυχώς τα προβλήματα της (τηλεοπτικής) προεκλογικής περιόδου!  Κι έτσι, με …ξεκάθαρο μυαλό θα πάμε να ψηφίσουμε σε 9 μέρες! 

---------------------------

Σχετικός σύνδεσμος:

Προεκλογικό πάνελ στην Τηλεόραση Μυτιλήνης με το Στράτο Σαλαβό

Μοιράσου το άρθρο!