Άρθρα - Γνώμες

06/11/2015 - 19:13

Σύμπαν, βλακεία και όχι μόνο

Γράφει η Τζώρτζια Ρασβίτσου *: Το ερώτημα: «Αιματηρή εθνοκάθαρση ή Γενοκτονία;», (όταν τα θεσμικά όργανα του κράτους  έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων), συνειρμικά σ’έναν δημοκρατικό νου, παρακολουθώντας τα όσα λέγονται και διαδραματίζονται, δημιουργεί και άλλα ερωτήματα, όπως:

Εθνική προδοσία ή εθνική παραφροσύνη;

Ελευθερία έκφρασης ή Φασισμός;

Διάλογος ή πολιτική ιδιοτέλεια;

Είναι γεγονός ότι το φιλοναζιστικό «κόμμα» δεν έχασε την ευκαιρία να καπηλευτεί αυτή τη διαμάχη και  να παρεισφρήσει στην πανποντιακή πορεία με τα γνωστά αποτελέσματα (άσχετα αν τα πρότυπά του υπήρξαν οι εκτελεστές γενοκτονίας)!

 Όταν σήμερα το πρωί άκουσα τον Γ. Κουμουτσάκο, τη Φώφη Γεννηματά, τον Ευ. Μεϊμαράκη να κατηγορούν τον Ν. Φίλη ως «Ηθικό αυτουργό»!!! για τον ξυλοδαρμό του πρώτου, οι συνειρμοί μου  συνεχίστηκαν:

 «… η βλακεία και το σύμπαν!»

Δηλαδή, συμβαίνει το παράδοξο, το πολιτικό κατεστημένο να αθωώνει τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής και να θεωρεί  ένοχο τον Ν. Φίλη!

Ένας πολιτικά ιδιοτελής καυγάς για την ιστορία, μας υπενθυμίζει ότι σήμερα συρόμαστε  σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Αντί να διαφωνούμε για το ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο, ποιος από μας είναι προδότης και ποιος πατριώτης, θα ήταν πιο εποικοδομητικό να  αναρωτηθούμε ποιοι ήταν αυτοί  που διόγκωσαν τα λεγόμενα του Ν. Φίλη και για ποιό λόγο. Ή  ποια ιδεολογία πρεσβεύοντας, συμμετείχε  η Χρυσή Αυγή στη πανποντιακή πορεία.

Ειδάλλως στα αέναα  «σύμπαν και  βλακεία» του Αϊνστάιν, θα προστεθούν και οι δικές μας διαμάχες (ως έθνους ή … ως φυλής);

 

 

* H  Τζώρτζια Ρασβίτσου είναι συμβολαιογράφος και αρθρογραφεί στο Lesvosnews.net

 

Μοιράσου το άρθρο!