Άρθρα - Γνώμες

28/09/2019 - 19:35

Τα φαντάσματα, ο οφθαλμίατρος και η πολυθρόνα

Γράφει ο Δημήτρης Ευσταθίου *

Χαμός αυτές τις μέρες στα ΜΜΕ κυρίες και κύριοι. Είναι πάντα καλό-αυτό επιδιώκουμε άλλωστε- να γίνεται ντόρος για την απεργία. Έλα όμως που σε κάποιους δεν αρέσει καθόλου αυτή η κατάσταση, είτε γιατί ξυπνάει μνήμες είτε γιατί εσκεμμένα η μη το μυαλό τους έχει διαγράψει τα νευρικά σήματα που σίγουρα κάποια στιγμή του μετέδωσαν τα αισθητήρια όργανα τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως όλα αυτά είναι στο κεφάλι τους. Και εξηγούμαι. Φαντάζομαι όλοι είδατε με αφορμή, είτε την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη είτε τη νέα που προκηρύχτηκε για τις 2 του Οκτώβρη, τα σχόλια σε εφημερίδες και social media τύπου: «Πού ήταν το ΠΑΜΕ 4,5 χρόνια τώρα;» η «Τώρα ξαναθυμήθηκαν τις απεργίες αυτοί». 

Θέλει μία ψυχραιμία εδώ. Άλλωστε στη συντριπτική τους πλειοψηφία πιθανότατα, μιλάμε για ανθρώπους που για 4,5 χρόνια έβλεπαν το ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται συγχαρητήρια από τα πάνω και να τους κλέβει τα πρωτεία στην πιστή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και στην ενίσχυση της εργασιακής ζούγκλας  και έσκαγαν από τη ζήλεια τους καθήμενοι αναπαυτικά στην πολυθρόνα τους. Τελευταία φορά εθεάθησαν να γράφουν σε εφημερίδες και sites για την καταστροφή που σπέρνει η αριστερά στην Ελλάδα και για επιστροφή στην κανονικότητα από 8 Ιουλίου. Βλέπετε δεν περίμεναν μετά από 4,5 χρόνια αντιλαϊκής λαίλαπας, ότι θα έχουν έτοιμη και μαζική απάντηση από το εργατικό-λαϊκό κίνημα και τώρα χρειάστηκε να επιστρέψουν δριμύτεροι. Ναι, είναι οι ίδιοι που επί 4,5 χρόνια διαμαρτύρονταν για την οικονομία, τα εργασιακά, τις περικοπές και τα λοιπά στο πληκτρολόγιο τους και δε βγήκαν ούτε μισή φορά στο δρόμο μαζί με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους. Αντίθετα, πάλι έβριζαν τους απεργούς γιατί συνεχώς τους δυσκόλευαν τη μετακίνηση, γιατί συνεχώς έκλειναν τις δημόσιες υπηρεσίες και γιατί συνεχώς προκαλούσαν χάος στη χώρα ενώ κάποιοι επικροτούσαν και το ανελέητο ξύλο των ΜΑΤ στους κακούς αυτούς απεργούς. Θα τους στενοχωρήσω μάλλον γιατί γυρίζοντας το ημερολόγιο πολύ λίγα (ξέρετε πόσα) χρόνια πίσω, θα δούμε (άκουσον-άκουσον) τους προκατόχους τους, που είναι τάχα τόσο διαφορετικοί από δαύτους, να έχουν βγει από τα ρούχα τους με τις απεργίες και τα συλλαλητήρια και να απορούν που ήταν το ΠΑΜΕ  όλα τα προηγούμενα χρόνια(!). 

Επειδή όμως άνθρωποι είμαστε και τα χρόνια περνάνε, συνιστώ και στους μεν και στους δε να επισκεφθούν έναν καλό οφθαλμίατρο η ΟΡΛ μήπως και το πρόβλημα διορθώνεται. Εάν όμως έχουν διαφορετικά κίνητρα για αυτά που γράφουν, τότε μάλλον η πολυθρόνα τους δε θα είναι πια τόσο άνετη, γιατί το αγκάθι που λέγεται συλλογικός αγώνας θα τους ενοχλεί ολοένα και περισσότερο. Για όλους τους υπόλοιπους το ραντεβού είναι 2 Οκτώβρη στις 11π.μ στην πλατεία Σαπφούς!

 

 * Δημήτρης Ευσταθίου

Γραμματέας Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ

Μοιράσου το άρθρο!