Άρθρα - Γνώμες

23/06/2012 - 09:51

Τελειώσαμε με εκλογές και Euro - Ψάξε βρες "κολλήματα"

yle="text-align:justify;">Ήσυχο Σαββατοκύριακο μας ξημέρωσε. Τελειώσαμε με εκλογές , τελειώσαμε με Euro. Βέβαια τίποτα δεν τέλειωσε, τα όνειρα και τα προβλήματα παραμένουν.

Στη κυβέρνηση και ένας άνθρωπος δικός μας. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες ότι ο Δήμος Λέσβου θα «σπάσει» σε 3 ή 5 Δήμους. Μακάρι. Όμως ας μην πετάμε στα σύννεφα, είναι δύσκολες αυτές οι αλλαγές γιατί θα ανοίξει οι όρεξη και σε άλλους Δήμους και… άντε μετά να συμμαζέψεις τον Καλλικράτη.

Ανησυχώ για τη κυβέρνηση. Ο Σαμαράς με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, ο Ράπανος με λιποθυμικό επεισόδιο. Και είναι μόνο 24 ώρες στην εξουσία. Τα αστειάκια περί ευχών του Μητσοτάκη ας τα αφήσουμε στην άκρη. Έχουν κουράσει. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς αν τύχει και αρρωστήσουμε… Μπορεί γάζες και άλλα αναλώσιμα να μην βρούμε στο Νοσοκομείο αλλά θα βρούμε αξονικό τομογράφο. Επιτέλους το Νοσοκομείο μας αποκτά σύγχρονο αξονικό τομογράφο. Αυτή ήταν η καλή είδηση της εβδομάδας.

Πριν τον αγώνα με τη Γερμανία είχα γράψει:

Έχει γεμίσει το facebook με επαναστατική γυμναστική... Ο λαός δηλώνει αποφασισμένος να νικήσει απόψε τους Γερμανούς στο ποδόσφαιρο. Βρίζουμε και τη Μέρκελ και έτσι νιώθουμε κάποια ανακούφιση από την οικονομική κρίση. Μπράβο Ελληναράδες - μια μέρα επανάσταση - και τις υπόλοιπες μέρες "τα κεφάλια μέσα" και "η ψήφος σας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό"

Μετά τον αγώνα:

Ελπίζω όλοι οι φίλοι που ανάρτησαν στο facebook φωτογραφίες πολιτικών (Μέρκελ, Μητσοτάκης κτλ) απόψε να καταλάβουν ότι άλλο πράγμα είναι το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική, άλλο πράγμα είναι η αγάπη για την Ελλάδα και άλλο ο εθνικός κανιβαλισμός, άλλο πράγμα είναι η οικονομική μας κατάσταση και άλλο11 Έλληνες που παίζουν ποδόσφαιρο. Όσοι θέλουν επανάσταση μπορούν να την κάνουν στο δρόμο και όχι στο facebook. Και ναι, είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια των Ελλήνων παικτών.

Αρκετοί συμφώνησαν, αρκετοί ενοχλήθηκαν. Πριν τον αγώνα οι Ελληναράδες φώναζαν : Έτσι γ@....αυτοί που σας χρωστάνε. Τώρα τι πρέπει να πούμε ;
Το ζητούμενο είναι να καταλάβουμε ότι με τη μπάλα δε λύνονται τα προβλήματα αντίθετα τα προβλήματα «χρησιμοποιούν» τη μπάλα. Με τη μπάλα δεν υπάρχει κρίση!

Ξεκίνησε χθες το 2ο Ελληνοτουρκικό Φεστιβάλ. Θετική αν μη τι άλλο πρωτοβουλία που πρέπει να υποστηριχτεί. Τουλάχιστον για 4 μέρες θα πούμε ότι έχουμε τουρισμό… Μόνο οι διοργανωτές να προσέξουν λίγο την αφισοκόλληση. Μερικές φορές φτάνουν σε υπερβολές.

Η Άγρα ετοιμάζεται να κάνει ντου στη Μυτιλήνη. Οι κάτοικοι της Άγρας έχουν αγανακτήσει με τα σκουπίδια και την αδιαφορία του Δήμου και… σύντομα μετά τους Πλωμαρίτες θα κάνουν μια επίσκεψη στο Δήμαρχο που δεν θα είναι εθιμοτυπική….

Μια μικρή σημείωση για θέματα πολιτισμού. Στη Λέσβο έχουμε παρεξηγήσει μερικά πράγματα. Ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι «επιλεκτικός» και «πριβέ».

Στη Λέσβο έχουμε τη λογική της «αποκλειστικής εργολαβίας». Δεν έχουμε μάθει στον ανταγωνισμό, μην τολμήσει ο φίλος και ασχοληθεί με κάτι που ασχολούμαι εγώ… αυτόματα θα γίνει εχθρός. Προχωράς και προσπερνάς.

Monika - κόλλημα καλοκαιριού κάποτε που κρατάει έως σήμερα

 

--------

Το καλοκαίρι - ως καθαρός χρόνος - όσο μπορεί να είναι λόγω οικονομικής ανασφάλειας - μπορεί να σου χαρίσει πολλά περισσότερα από τους χειμώνες σου

Διότι το καλοκαίρι υπάρχουν πολλοί λόγοι και αφορμές ευτυχίας. Μακριά από το μίζερο. Ένα «ουστ» σε ότι με ρίχνει. «Απλά μαθηματικά ρε πουλάκι μου.» (όπως θα έλεγε και η Σοφία).

Ευτυχία διατροφική και πνευματική. Κι αν αυτά τα δύο συνδυάζονται τότε είναι ότι καλύτερο. Ευτυχία δια(σ)τροφική! Τρελές δουλειές για τους ψυχαναλυτές. Με ιδρώτα…. Κάθε καλοκαίρι έχει τα κολλήματά του.

Και αυτά θα αποτελέσουν τις αποσκευές για το χειμώνα , που συνήθως είναι δύσκολος. Δύσκολος όχι από αντικειμενική πλευρά αλλά επειδή το χειμώνα το φως λιγοστεύει… Αν και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα σκοτάδια… των ανθρώπων…

Τα κολλήματα του καλοκαιριού. Και το κόλλημα δεν σημαίνει κάτι παροδικό. Είναι αυτές οι λεπτομέρειες που δίνουν ζωή!

Κολλήματα στο «ύστερα» και στο «αργά» του κόσμου.
Γιατί το «κόλλημα» είναι κάτι σαν αρχές … σαν στιγμιαίες αρχές που εύκολα της ξεπουλάς. Όχι λόγω κακίας ή ανίας αλλά γιατί πάντα έχεις περιέργεια για το παρακάτω. Και το καλοκαίρι είναι μια εποχή με πολύ ιδρώτα. Βέβαια το θέμα είναι να ταιριάξει το pΗ σου με το pH του «ιδρώτα» των πραγμάτων που αγαπάς. Αν ταιριάξει τότε τα πράγματα είναι ωραία και επικίνδυνα.
Ωραία γιατί τίποτα δεν μπορεί να σε χαλάσει …ούτε οι οσμές των ανθρώπων….
Επικίνδυνα γιατί ποτέ δεν ξέρεις αυτός ο συντονισμός pH μπορεί να φέρει εκρηκτικά χημικά αποτελέσματα.

Όμως με τίποτα δεν σκοπεύω να ταράξω την ραστώνη του καλοκαιριού , την υποτιθέμενη ραστώνη.  Βρες τα "κολλήματά" σου και κλείσε επιτέλους τον υπολογιστή.

Δεϊλόγκος Γρηγόρης

Μοιράσου το άρθρο!