Άρθρα - Γνώμες

28/01/2020 - 07:05

Θα έχει η Λέσβος το 2023 Κύτελη και Βέρρο;

Γράφει ο Αυτοδιοικητικός

ΠΡΩΤΟΝ Όταν μ αυτά και μ΄ αυτά υποθέσουμε ότι ο Κύτελης από το 48%  πάει στο 18% και ο Βέρρος από το 33% στο 73% αλλάζει κάτι; Όχι.  Διότι και ο Κύτελης και ο Βέρος, καλοί  ή κακοί,  τέσσερα χρόνια θητείας θα την κάνουν ούτως ή άλλως! Δεν έχουν το … προνόμιο να «πέσουν» νωρίτερα!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ Όταν  έλθει αυτή η ώρα το 2023 πόσο σίγουρο είναι ότι θ΄ ασχολούμαστε μ΄ αυτά που σήμερα αλληλοσπαραζόμαστε; Θα έχει περάσει τόσος χρόνος, το μεταναστευτικό θα έχει κατακάτσει ο σημερινός κουρνιαχτός κι εμείς απλώς θα …τρώμε τη σκόνη του. Δύσκολο κανείς σήμερα να φανταστεί το κλίμα εκείνης της εποχής. Εδώ ο προηγούμενος Δήμαρχος από το Νόμπελ και αδιαφιλονίκητο φαβορί, ούτε καν έθεσε ξανά υποψηφιότητα!

ΤΡΙΤΟΝ Ήμαστε σίγουροι ότι οι δύο δήμαρχοι θα είναι ξανά υποψήφιοι; Μπορεί ενδεχομένως ένας εκ των δύο να έχει κατέβει για βουλευτής, άλλωστε οι εθνικές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών ή ενδεχομένως  κάποιος να μετακομίσει στην Περιφέρεια ή οι πολιτικές εξελίξεις να είναι τέτοιες που νέα πρόσωπα εμφανισθούν στο τοπικό στερέωμα. Άλλωστε η παράδοση είναι εναντίον τους! Κανείς αιρετός δεν έχει καταφέρει από την εκλογή Πάλλη του 1986 να εκλεγεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Ο πολιτικός δημοσιογραφικός μικρόκοσμος  που ενδεχομένως  σήμερα δείχνει να επηρεάζεται από τον σκληρό τρόπο κριτικής μερίδας του τύπου, είναι σίγουρο ότι ανάλογα επηρεάζεται και το εκλογικό σώμα; Και πόσο σίγουρο είναι ότι  αυτός ο μικρόκοσμος θα επηρεάσει και τότε το 2023 το εκλογικό σώμα; Η παράδοση επίσης είναι εναντίον του τύπου που συνήθως δεν εκλέγεται ο εκλεκτός του.

ΠΕΜΠΤΟΝ Η σκληρή κριτική η οποία ενίοτε φθάνει στα όρια της εμπάθειας, που δέχεται ο Δήμαρχος Μυτιλήνης από μερίδα τύπου μήπως τελικά αντί να του κάνει κακό τον κάνει συμπαθή στο εκλογικό σώμα; Άλλωστε το παρελθόν στις τοπικές εκλογές έχει δείξει ότι το εκλογικό σώμα δεν ακολουθεί τις προτιμήσεις του τοπικού τύπου.

ΕΚΤΟ. Γνωριζόμαστε! Μεταξύ μας πολύ καλύτερα και δεν αρκεί η «δημόσια» εικόνα να διαμορφώσει απόψεις κι εκτιμήσεις.  Καταλαβαίνει καλά ο πολίτης, ο δημότης, ο διπλανός μας, τι σκοπιμότητες και τι  κίνητρα κρύβονται. 

Εν κατακλείδι. Επειδή υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μας, επειδή οι εξελίξεις τρέχουν, γεγονότα και συμφέροντα αλληλοσυγκρούονται, καλόν είναι να υπάρξει ψυχραιμία. Ψυχραιμία απ΄ όλους και θα έλθει η ώρα να λογαριαστούμε και πάλι! Στις κάλπες το 2023…. 

 

Αυτοδιοικητικός

Μοιράσου το άρθρο!