Άρθρα - Γνώμες

23/01/2020 - 16:37

Θα έχουμε κωλοτούμπα στη Λέσβο για την κλειστή δομή;

Ο Τσίπρας έκανε κωλοτούμπα με το δημοψήφισμα και κέρδισε ξανά τις επόμενες εκλογές. Επομένως ως λαός έχουμε μεγάλη καρδιά και ξέρουμε να δεχόμαστε τις κωλοτούμπες! Γιατί να μην δεχθούμε και μια κωλοτούμπα και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης;

Το σημερινό ταξίδι του Περιφερειάρχη, των Δημάρχων και λοιπών στην Αθήνα για να παραδώσουν το ψήφισμα μαζί με την συνάντησή  τους με τους Υπουργούς αφήνει μια "παράξενη γεύση"...  Εϊναι και οι πληροφορίες που βγαίνουν μέσα από την Κυβέρνηση και είναι άκρως ανησυχητικές.  Και επειδή δεν έχει νόημα να μιλάμε με γρίφους αυτό που πλέον κυκλοφορεί είναι στην ότι συμφώνησαν σε κλειστές δομές και σύντομα θα δούμε κωλοτούμπες...

Εξάλλου ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης  μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του είπε ότι συμφωνήσαμε στις κλειστές δομές αλλά διαφωνούμε για το μέγεθος και τον τρόπο λειτουργίας.

Σε  σημερινό του άρθρο μετά τη συνάντηση ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής / news247.gr καταλήγει: "Το εντυπωσιακό είναι δε αυτό που υποστηρίζουν στο παρασκήνιο αρμόδιοι υπουργοί:  ότι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης που αντιδρούν, έχουν συμφωνήσει με τη δημιουργία κλειστών κέντρων στην περιοχή, διαφωνούν απλώς με τον αριθμό όσων θα κρατούνται σε αυτά!"

 

Βέβαια και  ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι σε δηλώσεις τους επιμένουν ότι υπερασπίζονται όλα όσα λέει το χθεσινό ψήφισμα της συγκέντρωσης στη Μυτιλήνη"ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ &  ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΔΟΜΩΝ"

Αν όμως συγκρίνουμε τις δηλώσεις τους στις προηγούμενες συσκέψεις με τις σημερινές σίγουρα είναι σε πιο χαμηλούς τόνους χωρίς να έχει όμως αλλάξει επίσημα καμία θέση της η Κυβέρνηση. 

Το τι πραγματικά θα συμβεί θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η Κυβέρνηση θα αρχίσει να τρέχει τα πρώτα πακέτα παροχών στα νησιά μας, θα ανεβάσει στροφές στην εξέταση αιτήσεων ασύλου, θα έχουμε κάθε εβδομάδα μερικές δεκάδες επιστροφές προς την Τουρκία και... μετά θα έχουμε ξανά διάλογο! 

Και μέσα απ' αυτό το διάλογο και τις καλές προθέσεις θα προκύψει η "ανάγκη" να γίνει η κλειστή δομή στη Λέσβο, στη θέση Σκαμνιούδα ( στην Άντισσα όπως τόσο καιρό γράφουμε).

Καλοκαιράκι θα είναι όταν με κάθε επισημότητα θα εγκαινιαστεί η νέα δομή.

Όσο για τη Μόρια ... θα υπάρξουν μεγάλες υποσχέσεις ότι θα κλείσει...

 

Μοιράσου το άρθρο!