Άρθρα - Γνώμες

04/11/2013 - 11:14

Θα πεθάνετε νηστικοί

yle="text-align: justify;">του Οδυσσέα Ιωάννου / protagon.gr

Σκοτάδι. Ένα μάτσο κόκαλα και κρέας. Ψυχή πουθενά. Σακιά από δέρμα. Σε όλες τις εκδοχές. Προβοκάτσια, φανατισμός, μελετημένο σχέδιο. Πολιτική δολοφονία; Όχι. Εμετός. Σκατά στο αίμα. Εξ επαφής στο κεφάλι. Αναγούλα και ζαλάδα. Τυφλοί, με ξεριζωμένα μάτια και στη θέση τους κάτι άλλο. Μπορεί να έχουμε συναντηθεί, σε κάποιον φούρνο, στο μετρό, στον δρόμο. Πώς να τους καταλάβεις; Ζόμπι της διπλανής πόρτας. Ή των μεγάλων σαλονιών. Δεν ξέρω. Δεν αλλάζει κάτι.

Να το αναλύσουμε πολιτικά, με ψυχραιμία; Να το κάνετε, αφού μπορείτε. Και καλή τύχη. Έλα, μωρέ, μιλάς σαν να γεννήθηκες χθες, δεν τα ξέρεις; την παρθένα κάνεις; Είμαι παρθένα! Με τέτοια γαμήσια ούτε μπλέχτηκα, ούτε ποτέ τα δικαιολόγησα.

Ένα φιλί στο μάγουλο και τον χορταίνεις τον έρωτα. Σας κρέμονται υμένες από τα δόντια, δεν πείθετε, πια, για τίποτα.

Αντιπερισπασμοί, για να μη μαθευτεί το μυστικό σας. Πως δεν είστε τίποτα. Πως ποτέ δεν ήσασταν κάτι. Καταραμένοι ζητιάνοι μιας επιβεβαίωσης που δεν μπορείτε να την πάρετε από πουθενά. Σε όλες τις εκδοχές σας. Είτε είστε εργολάβοι της επανάστασης είτε είστε «υψηλά» κλιμάκια. Είστε ο πάτος.

Στους πρώτους, λέω πως έχω κι εγώ θυμό που, στιγμές-στιγμές, γίνεται λύσσα. Έχω κι εγώ κάνει σκέψεις εν θερμώ που κατέληγαν σε ευχές για αντίποινα στην κτηνωδία του φασισμού. Αλλά δεν θέλω να τους εκδικηθώ, θέλω να τους νικήσω. Και ο στίβος είναι αλλού. Η εκδίκηση διαιωνίζει τη μάχη και απομακρύνει την οριστική της έκβαση.

Για τους δεύτερους, αν κρυφογελάτε με τους ρομαντικούς που δήθεν δεν έχουν ιδέα από το πώς κινούνται τα νήματα του κόσμου και της πολιτικής, και πιστεύετε πως σχεδιάζετε και ελέγχετε το μέλλον χειραγωγώντας κοπάδια ανθρώπων, σας έχω νέα που θα ξεραθείτε στα γέλια: Σας δόθηκε ένα δώρο -της ζωής- και το κάνατε μπουρδέλο. Θα πεθάνετε νηστικοί. Ανέγγιχτοι από όλες τις δροσούλες, αχάιδευτοι με απονεκρωμένους νευρώνες, μόνο τα αποφάγια των ηδονών θα καταφέρετε να γευτείτε. Αν μπορούσατε να υποψιαστείτε μόνο τι χάσατε, θα κόβατε τον λαιμό σας με τα νύχια σας.

«Φτιάξε μαγιά στο χώμα με φύλλα αλκαλικά - σε μια ζωή χαμένη κανένας δεν νικά»

Άλκης Αλκαίος

Μοιράσου το άρθρο!