Άρθρα - Γνώμες

30/01/2021 - 17:14

Θα τα «φάνε» τα κορίτσια ζωντανά

Εξαιρετικό άρθρο παρέμβαση για όσα βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας στο χώρο του θεάτρου και στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Γράφει ο Γιώργος Λιάντος *

 

Προσέξτε καλά τι συμβαίνει τώρα ύπουλα, έμμεσα και υπόγεια. Σας θέλω με ανοιχτά αυτιά και μάτια. Θα καταλάβετε πόση βρωμιά υπάρχει σε κάποιους χώρους και επι τη ευκαιρία επεκτείνετε το και στην πολιτική που γίνονται τα ίδια και χειρότερα.

.

Έχετε την εντύπωση πως αυτοί που έχουν χεσμένη την φωλιά τους κάθονται σπίτια τους και τρέμουν; Έχετε την εντύπωση πως τους έχουν κατακλύσει οι τύψεις και σκέφτονται να ζητήσουν συγγνώμες; Κούνια που σας κούναγε. Έχουν ξεσκιστεί στα τηλέφωνα. Ποιους παίρνουν; Α) Τους δικηγόρους τους πρώτα από όλα για να αρχίσουν τους εκφοβισμούς. Β) Τις άπειρες γνωριμίες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Ορισμένοι έχουν 30 και 40 χρόνια στον χώρο. Έχουν συναναστραφεί με πολλούς και ποικίλους τρόπους υψηλά ιστάμενους σε κανάλια, εφημερίδες και στην μεγαλοαστική κοινωνία που της αρέσει να χαριεντίζεται με «σταρ». Έχουν φάει, έχουν πιει, έχουν πολλές φορές κοιμηθεί με ανθρώπους που έχουν πολιτική και οικονομική εξουσία στα χέρια τους. Η λεγόμενη καλή κοινωνία ή ένα μέρος της τους προστατεύει. Τους χρωστάνε χάρες και χαρές, έχουν κάνει δουλειές με πολλούς και τώρα τους ζητούν προστασία. Την οποία και θα πάρουν μη γελιέστε. Μ αρέσει που κάποιοι αναρωτιούνται ακόμα γιατί δεν μίλαγαν τα θύματα.

.

Ήδη έχουν αρχίσει κάποιες γραφίδες τα μασήματα. «Μα αυτά συμβαίνουν στον χώρο, μα κι ο Κουν τα ίδια έκανε, μα το κάνανε για το καλό του ηθοποιού για να του εκμαιεύσουν την καλύτερη ερμηνεία, μα είναι τεράστια ταλέντα, έτσι είναι οι μεγαλοφυείς, έχουν δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο, μα εσείς που τους κατηγορείτε ζηλεύετε, έχετε αποθυμένα, ποιοι είστε τέλος πάντων μπροστά στον τάδε μπλα μπλα μπλα». ΟΛΑ θα τα ακούσουμε από τις γραφίδες κι από ορισμένους περίλαμπρους δημοσιογράφους που χρωστάνε «χαρές». Μας λένε «μα δεν ήξερε η τάδε ηθοποιός όταν δέχτηκε να δουλέψει με τον τάδε πως ήταν μετενσάρκωση του Ρασπούτιν;;; ΟΧΙ δεν μπορούσε να πάει το μυαλό της σε ΤΕΤΟΙΑ αρρώστια! Νόμιζε πως για χάρη της δουλειάς θα ανταπεξέλθει. Νόμιζε κι αυτή με τη σειρά της πως κάποιες άλλες κοπέλες υπερβάλουν...Ε ΔΕΝ υπερβάλουν! Μας λένε πως ξεσκίζουμε, εμείς οι ουτιδανοί που υπερασπιζόμαστε τις κοπέλες, τις σάρκες αυτών που τα έκαναν όλα αυτά. Οκ. Όταν όμως αυτοί οι προκομμένοι απαιτούσαν να ξέσκιζουν τις σάρκες των κοριτσιών ήταν καλά;;; Όταν θα απαιτήσουν να πάρουν μεζέ από την σάρκα της κόρης ή της γυναίκας μου μεθαύριο θα είναι όλα καλά κι ωραία; Φτου σας ξεφτίλες, που βγαίνετε να υπερασπιστείτε αυτά που τα ξέρατε ΟΛΟΙ ότι γίνονταν. Φτου σας!

Μην παραξενευτείτε αν αρχίζουν να βγάζουν διάφορα για τα κορίτσια. Εμμέσως πλην σαφώς παλιά καραβάνα του θεάτρου τις είπε ατάλαντες και π@@τανες. Μην παραξενευτείτε αν μας κατηγορήσουν κι εμάς που τις υπερασπιζόμαστε. Βρισκόμαστε μέσα στην βρωμερή κουφάλα κι η μπόχα ξεχειλίζει.

Ξεκαθαρίζω. Αν οποιοσδήποτε φίλος μου έκανε ποτέ παρόμοια πράγματα, από μένα υποστήριξη τέτοιου είδους δεν θα είχε. Συμπαράσταση ναι, υπεράσπιση ΟΧΙ!

 

* Ο Γιώργος Λιάντος είναι ηθοποιός / από ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook

Μοιράσου το άρθρο!