Άρθρα - Γνώμες

16/05/2019 - 12:43

Την τύχη μας, την κρατάμε στα χέριά μας

Ο νέος Δήμος της Δυτικής Λέσβου… Την τύχη μας, την κρατάμε στα χέριά μας Γράφει ο Κώστας Λουκαδέλλης *

Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια παλινωδιών και υποσχέσεων, το σπάσιμο του Δήμου τέρατος στο νησί μας είναι πραγματικότητα.

Πάντα υποστήριζα ότι οι δύο Δήμοι είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Από τη μία αποφύγαμε την πιθανότητα ενός μικρού και ανυπόληπτου δήμου, και από την άλλη έχουμε έναν μεγάλο και δυνατό δήμο, με δυνατότητες συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα, έναν δήμο στον οποίο να μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να ασκεί πραγματικό έλεγχο στη ροή των αποφάσεων, και κυρίως του χρήματος.

Τώρα λοιπόν, εμείς οι δημότες του νέου δήμου Δυτικής Λέσβου καλούμαστε να αρπάξουμε την ευκαιρία και να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό ευέλικτο και πρωτοπόρο Δήμο, που θα απομακρύνει τα  χωριά από την εγκατάλειψη και τη μιζέρια, και θα τα ωθήσει στην ανάπτυξη και την ευημερία, δημιουργώντας πλέον τις συνθήκες, οι νέοι άνθρωποι να ζήσουν και να προοδεύσουν στον τόπο μας.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να το πετύχουμε αυτό. Και πιο συγκεκριμένα: Υπό κατασκευή ένα ολοκαίνουργιο βασικό οδικό δίκτυο (Καλλονή –Σίγρι, Καλλονή – Πέτρα), δύο πύλες εισόδου - εξόδου (λιμάνια Σιγρίου, Πέτρας),  οι καλύτεροι τουριστικοί προορισμοί (απολιθωμένο δάσος Σιγρίου, Μόλυβος, Πέτρα, Σκάλες Συκαμνιάς, Ερεσού, Καλλονής, Πολιχνίτου), τα καλύτερα εξαγώγιμα προϊόντα (λάδι, γαλακτοκομικά, σαρδέλα Καλλονής). Ακόμη, τα έσοδα από το αιολικό πάρκο της Άντισσας (αρχική συμφωνία 5% επί των ακαθαρίστων).

Μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, εδώ στον τόπο μου, αξιοποιώντας επιτέλους και το κτίριο του γηροκομείου της Άντισσας, είτε λειτουργώντας ως γηροκομείο, είτε αλλάζοντας χρήση και δημιουργώντας ένα ΤΕΡΠΑΝΔΡΙΟ μουσικό σχολείο, (η Άντισσα γενέτειρα του μεγάλου μουσικού της αρχαιότητας Τέρπανδρου), ή ένα κέντρο εκπαίδευσης με αντικείμενο τα αγροκτηνοτροφικά, μια σχολή γαλακτοκομίας και πολλά άλλα που μπορούν να στηρίξουν και να εκτινάξουν κυρίως τον πρωτογενή τομέα.

Εν κατακλείδι, υπάρχουν πολλές δυνατότητες, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, πολλές ιδέες, αλλά το βασικότερο είναι να υπάρξουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες  θέσεις.

Την τύχη μας, την κρατάμε στα χέρια μας.

 

 * ΛΟΥΚΑΔΕΛΛΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ                                      

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος  Δ.Ε. Ερεσού – Άντισσας

με το συνδυασμό του Στρατή Ζαφείρη

«Συνεργασία ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ»

Μοιράσου το άρθρο!